Goudswaardse Boys in slotfase onderuit in streekderby tegen ZBVH

Foto en Verslag door Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys bijna gelukt om een zwaarbevochten winstpunt tegen bezoekend koploper ZBVH over de streep te trekken.Pas luttele minuten voor het einde werd de einduitslag bewerkstelligd. Zonder publiek op Sportcomplex de Koorenaar vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen, maar met de nodige toeschouwers op de natuurlijke tribune van de aangrenzende Westdijk,begon de ploeg van trainer Leo Tol overtuigend.

Na vijf minuten moest ZBVH-aanvoerder Mark Burger zijn doelman op de lijn assisteren om een kopbal van Jacco Vink buiten het doel te houden. In de 10e minuut waren zowel Darwyn Pennock namens Goudswaardse Boys als Twan Breure namens ZBVH dicht bij de openingstreffer. Een tiental minuten later kwamen de gastheren verdiend op voorsprong. Een door de ZBVH-defensie onvoldoende weggewerkte hoekschop werd door Thimo Herrewijnen opnieuw voorgezet en door Jacco Vink knap achter doelman Yarno Teuling gekopt: 1-0. ZBVH kwam hierna beter in de wedstrijd en nadat Wessel Schouwing al de nodige mogelijkheden had laten liggen haalde hij tien minuten voor rust wél doeltreffend uit: 1-1. Kort daarop vond een tweede Zuid-Beijerlandse treffer geen genade in de ogen van de arbitrage. Aan de overzijde waren Thimo Herrewijnen en Robin Verhoeven in de tegenstoot gevaarlijk, maar de boeiende wedstrijd bleef tot de rust in evenwicht.

Na de onderbreking stapelden de doelrijpe kansen zich aanvankelijk op voor de Boys en ZBVH mocht van geluk spreken dat de Goudswaarders verzuimden opnieuw de leiding te nemen. De lijstaanvoerder worstelde zich van lieverlee onder de Goudswaardse druk uit en onder anderen Davey Lodder en invaller Pirmin Buitendijk stuitten op doelman Bryan Huijzers, terwijl aan de kantinezijde Thomas Keijzer en Johan BestebreurZBVH-keeper Yarno Teuling tot noodzakelijk ingrijpen dwongen. In de 87ste minuut kwam er alsnog een winnaar uit de bus en dat was het bezoekende ZBVH. Twan Breure speelde zich goed vrij en joeg de bal in de Goudswaardse kruising: 1-2.