Zinkwegse Boys verliest onnodig van NSV’46.

Noorden – Op het kunstgrasveld van NSV ’46 in het plaatsje “Noorden” in het zonnige en mooie “Groene Hart” van Zuid Holland, hadden de Zinkwegse Boys in het eerste kwartier nog wat moeite met het controleren van de bal, maar na deze gewenning ging het steeds beter.

Er kwamen wat kansen, waarvan Rens Burgwal de beste kreeg: hij schoot alleen voor de keeper net naast.  Daarvoor had onze keeper Arne de Jong, een prima ingeschoten vrije schop van net buiten de zestien schitterend gekeerd. Vlak voor de rust kregen de Boys nog wat kansen, zoals Simon van Rheeden, maar tot afgrijzen van de harde supporterskern zeilde de bal rakelings over de kruising.

In de rust had oud-trainer Aad Vink er nog het volste vertrouwen in, dat er minimaal een gelijkspel uit deze pot gesleept zou kunnen worden, maar helaas ging het in de tweede helft mis. Dat kwam niet doordat er veel slechter gevoetbald werd, maar door een paar ongelukkige momenten.

Balverlies op het middenveld met té veel Zinkwegspelers vóór de bal resulteerde in de 1-0: de rechtsbuiten van de NSV ’46 kon ongehinderd doorlopen tot de achterlijn en zijn perfecte voorzet werd keurig koppend afgerond. Het tweede NSV ’46 doelpunt kwam door een soortgelijke situatie aan de andere buitenkant.

Onze jongens konden weinig terug doen: spits Simon van Rheeden werd erg kort gedekt en er werd te weinig gebruik gemaakt van de vleugels.In deze wedstrijd gaven details de doorslag. Er werd, op die twee momenten na, goed gecontroleerd, maar in de omschakeling werden er af en toe ongelukkige keuzes gemaakt.Zoals trainer Peter van Dam later zei: “We hadden meer verdiend maar je moet jezelf belonen. Dus geen schande alleen hier van leren…”

Op naar volgende week voor de 2e beker wedstrijd thuis op de “Beijerse Polder tegen Rockanje, dat vandaag met 2-1 heeft gewonnen tegen Olive