Molen- en natuurwandeling in Puttershoek op Open Monumentendag zondag 12 september

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Henk de Koning

Puttershoek – De molenaar van Korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Stichting Molens Hoeksche Waard) en een gids van Hoekschewaards Landschap organiseren op zondag 12 september een culturele molen- en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemkade in Puttershoek.

Tijdens de wandeling, die langs voormalige molenlocaties en korenmolen “De Lelie” gaat, vertelt de molenaar hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens werd geregeld en welke resten hiervan nog te zien zijn. De gids van Hoekschewaards Landschap gaan in op het unieke karakter van het natuurgebied “de Argusvlinder” alsmede de nog zichtbare resten van de RTM. De wandeling begint  om 14:00 en duurt tot 16:00. De molenaar en de gids gaan ook in op de 600 jaar geleden plaatsgevonden Sint Elisabethsvloed. Uiteraard vertelt de molenaar het een en ander over zijn molen “De Lelie”, alsmede de nieuwste (stoom)ontwikkelingen.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór zaterdag 11 september a.s. met opgaaf van naam, telefoonnummer en aantal personen bij [email protected]. Houd de regels van het RIVM in acht wanneer je wandelt door de natuur en altijd 1,5 meter afstand.

Aan de excursie zijn geen kosten verbonden en het vertrekadres is Molendijk 2, 3297 LC Puttershoek.

Tot zondag 12 september!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren