Zaterdag 11 september Open Monumentendag Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

Ook dit jaar openen duizenden monumenten hun deuren tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag. Het landelijke thema van deze 35e editie is ‘Inclusie’ met de slogan ‘Mijn monument is jouw monument‘. Een vrije vertaling van ‘Mi casa es su casa’, waarbij gastvrijheid en openheid centraal staan. Op deze feestelijke dag zijn vele monumenten gratis voor het publiek toegankelijk. Ook in de Hoeksche Waard kun je mooie en bijzondere monumenten bezoeken zoals boerderijen, kerken, musea en andere historische plekken. Ondanks dat door corona nog niet alle monumenteneigenaren mee kunnen doen, is er genoeg te beleven en te zien. Tijdens het evenement zijn alle coronaregels van toepassing.

Nieuwe website www.openmonumentendaghw.nl

Behalve op de landelijke website staat de informatie over de deelnemende Hoeksche Waardse monumenten dit jaar voor het eerst op een eigen website: www.openmonumentendaghw.nl. De inhoud van de website is mede tot stand gekomen in samenwerking met de monumenteneigenaren en -beheerders. Regelmatig wordt er nog informatie toegevoegd door deelnemende locaties. Houd de website dus in de gaten. Of volg @openmonumentendaghw op Instagram en @omdhw2021 op Facebook.

Doe mee met Hoeksche Waard Discovery

Nieuw dit jaar is ook de ‘Hoeksche Waard Discovery’. Dit is een ontdekkingstocht waarbij deelnemers – op eigen gelegenheid – zoveel mogelijk vragen proberen te beantwoorden over de geschiedenis van de Hoeksche Waard en haar bijzondere monumenten. Zelfs de échte Hoeksche Waarder zal nog versteld staan van de historische gebeurtenissen, actuele weetjes en bijzondere feiten die onderweg te vinden zijn. Ook zijn er extra punten te verdienen met leuke bonusopdrachten. Deelnemers maken kans op mooie prijzen. Aanmelden kan via een inschrijfformulier op www.openmonumentendaghw.nl. Deelnemers ontvangen uiterlijk vrijdag 10 september 2021 de spelinformatie in hun mailbox. Bij Museum Hoeksche Waard ligt ook een geprinte versies van het spel.

Meer informatie op www.openmonumentendaghw.nl

Op de website www.openmonumentendaghw.nl is meer informatie te vinden over de deelnemende monumenten, de openingstijden, activiteiten en Hoeksche Waard Discovery.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren