Dag van de Mantelzorger op 10 november 2021

151

Hoeksche Waard – Op 10 november 2021 is de jaarlijkse ‘Dag van de Mantelzorg’. Mantelzorgers zorgen voor iemand die langdurige zorg nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, kind of goede bekend. Zij doen dit langdurig (minimaal 3 maanden lang minstens 8 uur per week). Ze geven vooral niet gebruikelijke zorg aan hun naaste(n), waarmee ze het bijvoorbeeld mogelijk maken dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen.

De gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk om rond de ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november 2021 stil te staan bij de tijd en energie die mantelzorgers hierin steken. Op en rond deze dag worden er verschillende activiteiten en acties georganiseerd in de Hoeksche Waard om hen te waarderen.

Programma ontvangen

Bent u mantelzorger en wilt u het programma voor de ‘Dag van de Mantelzorger’ ontvangen? Dan moet u zichzelf als mantelzorger inschrijven bij MEE Plus. In verband met privacy mag u alleen zichzelf aanmelden.  U wordt dan ook op de hoogte gehouden van activiteiten en diensten, zoals cursussen, verwendagen, vrijblijvende gesprekken, vrijwilligersondersteuning en ontvangt u het Mantel MEE magazine. Als u al bij ons geregistreerd staat, dan hoeft u verder niets te doen en zult u het programma automatisch ontvangen.

Jonge mantelzorgers (onder de 18 jaar) kunnen zich inschrijven bij MEE Plus om op de hoogte te blijven van cursussen, leuke acties of toffe activiteiten die speciaal op jongeren zijn gericht.

Heeft u een vraag over mantelzorgondersteuning of wilt u zich inschrijven als mantelzorger bij MEE Mantelzorg? Neem dan contact op via E: [email protected] of T: 0181 33 35 07.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.