Trainingen Vrijwilligerscollege Welzijn Hoeksche Waard

148

Hoeksche Waard – Het Vrijwilligerscollege is een platform waar vrijwilligers kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen. En om kennis op te doen om jouw vrijwilligerswerk met nog meer plezier en zelfvertrouwen uit te voeren. Voor het Najaar staan de volgende trainingen gepland.

Samen sterk in je sociale netwerk – 4 oktober

In je vrijwilligerswerk kom je soms mensen tegen die last hebben van te weinig goede contacten, van eenzaamheid of zich misschien zelfs geïsoleerd voelen. In deze workshop zoeken we uit hoe je zo sterk mogelijk in je sociale netwerk kunt staan. En met deze kennis kun jij weer anderen op weg helpen.

Datum:       Maandag 4 oktober.
Tijd:            13.30-16.30 uur.
Locatie:      Buurthuis Me Mekaer, Strijen. 
Doelgroep: Vrijwilligers die zich inzetten voor sociale ontmoeting. 
Trainer:       Jolanda Padding vanuit Luistergoud. 

In verbinding met eenzaamheid – 27 oktober

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen schroom ervaren om eenzaamheid bespreekbaar te maken. In de training ‘In verbinding met eenzaamheid’ gaan we aan de slag met dit taboe. Welke vormen van eenzaamheid zijn er? Hoe kun je eenzaamheid toch in de ogen kijken zonder het direct te willen oplossen? Je krijgt handvatten om het contact aan te gaan en om te gaan met gevoelens die schroom of handelingsverlegenheid oproepen.

  • Datum:       Woensdag 27 oktober.
  • Tijd:            09.30-12.30 uur.
  • Locatie:      Boezem & Co., Oud-Beijerland
  • Doelgroep: Vrijwilligers of beroepskrachten die in hun werk te maken hebben met eenzaamheid.
  • Trainer:       Corine Velthuyzen Welzijn Hoeksche Waard

 

Leer je kwaliteiten kennen – 10 november

Ieder mens heeft verschillende kwaliteiten. Dat maakt jou wie jij bent. In deze workshop brengen we jouw kwaliteit(en) in beeld en kijken we ook naar de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën die bij jou en jouw kwaliteit horen. Samen vormen deze vier onderdelen het kernkwadrant (ontworpen door Daniel D. Ofman).

Door middel van kennis over het kernkwadrant leer je jezelf en anderen beter kennen en kun je beter zien waar bepaald gedrag vandaan komt.

Datum:       Woensdag 10 november.
Tijd:            13.30-16.30 uur.
Locatie:      Boezem & Co., Oud-Beijerland.  
Doelgroep: Vrijwilligers. 
Trainer:       Coot Roosenboom vanuit Luistergoud.

Aanmelden

Meer informatie vind je op de website van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard via https://www.vrijwilligerscentralehw.nl/. Aanmelden kan via de website, of mail naar [email protected] of bel met 088-7308900 en meld je aan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.