OSV Oud-Beijerland en Groote Lindt zorgen voor boeiend duel

87

Oud-Beijerland –  OSV Oud-Beijerland is de competitie deze keer succesvol gestart. De Smeets Ferry-formatie van trainer Barry Schipper won in het eerste sportieve competitieduel, na een 2-1 ruststand, met 3-2 van Groote Lindt. Het mooie weer was voor de echte voetballiefhebber een mooie bijkomstigheid.


Het team van trainer Randall Neeskenswas op 10 oktober 2020 op sportcomplex ‘Olympia’ als koploper ook de laatste tegenstander in de vroegtijdig afgebroken competitie; het duel in de stromende regen eindigde toen nog doelpuntloos. Vanmiddag viel (gelukkig) al snel de eerste (fraaie) goal te noteren.

De thuisploeg nam vanaf de aftrap het initiatief. Het resulteerde echter niet direct in echte scoringskansen. Debezoekers daarentegen waren bij de eerste de beste oversteek wel doeltreffend. Het was de opgekomen Nasir El Arbaoui, die even over het hoofd werd gezien en met zijn voorzet Tom Koetsenruijter in de 8e min. vrij voor OSV-doelman Donovan Levestone zette: 0-1. Het doelpunt zorgde er voor dat de thuisploeg het ritme in de wedstrijd even kwijt was. Een noodgedwongen wissel leidde vervolgens ook tot een andere aanvalsopzet. Een lange bal belandde in de 32e min. na een (halve) misser van een GL-verdediger voor de voeten van Dylan de Vroed, die zich niet bedacht en de bal in één keer van buiten de ‘16’ onhoudbaar in de verre bovenhoek achter doelman Raymond Klootwijk schoot: 1-1. Een vrije trap volgde in de 39e min. een zelfde route. Na een overtreding op Dedier Bos was het opnieuw Dylan de Vroed, die de bal vanaf de hoek ‘16’ in de verre bovenhoek deed inslaan: 2-1. De nadruk lag in de vervolgfase echter teveel op balbezit en te weinig op doelgerichtheid.


De bezoekers kwamen in de tweede helft al snel weer terug in de wedstrijd. Een overtreding van Jordy Westein op de snelle Max Klop werd in de 49e min. doorde goed leidende arbiter Stephan Seters bestraft met een strafschop, die door Nasir El Arbaoui via de handen van de OSV-doelman werd benut: 2-2.
Beide teams legden vervolgens veel energie in de wedstrijd, maar slaagdener lange tijd niet in tot scoren te komen. De ervaren GL-doelman kreeg daarbij alle gelegenheid om te laten zien, waarom hij zo belangrijk is voor zijn team.
Maar ook hij was in de 79e min. kansloosop de vrije trap van Jordy Westein, die de bal van buiten de ‘16’ fraai binnen schoot: 3-2. De slotfase was spannend, omdat ook de bezoekers zich in deze fase nog niet bij de score wilden neerleggen. De thuisploeg wist echter van de aanvalsdrang niet meer te profiteren.


Aan OSV-zijde speelden vanmiddag zowel Loek Visser als Dylan de Vroedeen opvallende wedstrijd. Bij Groote Lindt trok aanvoerder Nasir El Arbaouimet zijn goede spel en individuele actiesde meeste aandacht.

Het duel van zaterdag 2 oktober a.s. is vanwege de (verlate) viering van het 100-jarig bestaan van SSS verplaatst naar het inhaalweekend van 13 november 2021. Op zaterdag 9 oktober speelt OSV wederom een thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk, dat vandaag met 0-3 wist te winnen bij IJVV de Zwervers, de komende tegenstander van Groote Lindt op sportpark ‘Bakestein’.Nieuwerkerk treft komend weekend Zwarte Pijl, dat thuis de punten met LMO deelde (1-1). Zowel SSS (2-4 tegen Den Bommel) als Gravendeel (1-2 tegen Rhoon) wonnen vandaag ook hun uitwedstrijd.

OSV Oud-Beijerland – Groote Lindt32 (21): 8. Tom Koetsenruijter 0-1; 32. Dylan de Vroed 1-1; 39. Dylan de Vroed 2-1; 49. Nasir El Arbaoui 2-2 pen.; 79. Jordy Westein 3-2.


OSV Oud-Beijerland: Donovan Levestone –– Loek Visser, Jordy Westein, Quinton Burk en Jurriaan Lindhout––Tim Wiendels, Esra Pieters (68. Kenzo Sanches) en Thomas Lagerweij (25. Niels Jacobs) –– Dedier Bos (82. Youri van Ruiven), Dylan de Vroed (68. Jan Jaspers) en Marco van Daalen.

Groote Lindt: Raymond Klootwijk –– Yvar Nelson, Nathan Silië, Marc Gorges (82. Jasper de Heer) en Nicky de Zeeuw (69. Mathijs Fawzi) –– Nasir El Arbaouien Bas Jansen (46. Wouter Jansen) ––Wesley de Hoog, Max Spruit (82. Sonny Schouten) en Max Klop –– Tom Koetsenruijter (69. Ali Zahidi).


Arbiter Stephan Seters uit Spijkenisse toonde vanmiddag gele kaarten aan de OSV-spelers Jordy Westein en Marco van Daalen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.