Geweldige WK BMX voor Spuicrossers Oud-Beijerland

258

635432847809331734OUD BEIJERLAND – Tijdens het WK BMX dat werd gehouden van 18-27 juli in Rotterdam Ahoy, waren zes leden van fietscrossclub de Spuicrossers uit Oud-Beijerland gekwalificeerd. Twee Spuicrossers, Sonny Verhoeven en Joesry de Groot raakten enkele weken voor het WK geblesseerd en konden helaas niet starten. Dus uiteindelijk vier Spuicrossers aan de start in Ahoy.Van de vier Spuicrossers kon vooraf Yvette de Waard -met een 3e plaats bij het Nederlands Kampioenschap en een 5e bij het Europees Kampioenschap- worden beschouwd als de grootste kanshebber op een goede klassering.

Maar de concurrentie was bij het WK erg groot met 40 meiden in haar leeftijdsklasse (girls 10 jaar) en dan ook nog eens van een veel steilere startheuvel dan bij andere wedstrijden. De 3 manches gingen wat stroef maar Yvette wist zich uiteindelijk toch overtuigend te plaatsen voor de ¼ finale. Ze zat dus in ieder geval al bij de beste 20. In de ¼ finale had ze een heel goede start, waarmee ze de basis legde voor een overtuigende 3e plaats,waarmee ze zich kwalificeerde voor de 1/2 finale. Daarin moest Yvette het opnemen tegen 3 Australische meiden, 2 Engelse en 2 Belgische, waaronder de wereldkampioene van vorig jaar. Een zware opgave om bij de eerste 4 te komen, die recht gaf op een finaleplaats. Yvette had een slechte start maar reed in de eerste bocht toch heel knap naar een 4e plaats, maar op het volgende rechte stuk werd ze naar de 5e plaats verdrongen.

In de laatste bocht deed ze nog een aanval op die zo belangrijke vierde plaats maar dat lukte net niet en ze moest genoegen nemen met de 5e plaats en kwam zodoende net tekort voor de finale. Aanvankelijk teleurstelling, maar toch alle reden tevreden te zijn want ze was wel de beste Nederlandse en nr. 4 van Europa.

Resultaten van de andere Spuicrossers:

  • Michael Mantchev (boys 8 jaar): manches 6-7-7. Niet door naar de 1/8 finale.
  • Kris Kuiper (boys 11 jaar): manches 7-3-2. 6e in de 1/8 finale. Niet door naar de ¼ finale. Maar wel de 10eNederlander in de eindrangschikking. Dus een prima resultaat.
  • Shane Pereira (boys 16 jaar): manches 4-5-4. 5e in de 1/8 finale. Niet door naar de ¼ finale . Maar wel de 4e van de 27 gestarte Nederlanders. Geweldig resultaat!!!
  • Maikel de Bruin (boys 16 jaar): manches 6-6-5. Niet door naar de 1/8 finale
  • Shane Pereira (cruisers 15/16 jaar): manches 1-3-4. 8e in de 1/8 finale. Niet door naar ¼ finale.
  • Maikel de Bruin (cruisers 15/16 jaar): manches 6-4-3. 8e in de 1/8 finale. Niet doornaar ¼ finale.

Side events

Als dichtbij Rotterdam Ahoy gelegen crossbaan hadden de Spuicrossers diverse zogenaamde Op de weilanden naast de crossbaan was er een camping ingericht voor deelnemers aan het WK met ruim 250 gasten uit Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en Engeland. De crossbaan was dagelijks bijna de hele dag beschikbaar voor trainingen, waar ook veel gebruik werd door WK deelnemers die in Rotterdam waren gehuisvest. Er waren ook diverse (top)rijders uit van overzee: Australia, USA, Nieuw Zeeland, Japan, Brazilie, Aruba, Bolivia, Chili, Argentinië en nog enkele andere landen. Zij waren allen zeer te spreken over de trainingsfaciliteiten bij de Spuicrossers.

Voor de mensen die wilden kennismaken met BMX was er een open dag, waaraan zo’n 20 kinderen uit de Hoeksche Waard en omgeving hebben deelgenomen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.