SHO verliest eerste competitiewedstrijd van Kloetinge

5 Min Read
Foto Archief

Oud-Beijerland Zaterdag 25 september startte de competitie met de wedstrijd Kloetinge – SHO. Omdat bij Kloetinge nog niet alles gereed is na aanleg van kunstgras op het hoofdveld werd besloten om de wedstrijd te spelen op de Kikkershoek in Oud-Beijerland.

Drieënvijftig weken geleden werd de vorige competitie ook gestart met het bezoek van de Zeeuwen aan Oud-Beijerland en konden zij met een 0-3 overwinning weer in de bus naar huis stappen.

Op het nieuwe aanvangstijdstip van 15.00 uur -wat deze competitie gaat gelden voor de thuiswedstrijden van het eerste elftal- kon scheidsrechter Noordhoek het beginsignaal geven.
Kloetinge, dat vooraf al tot één van de belangrijkste titelkandidaten wordt gerekend, nam het heft in handen en na tien minuten kopte Kyle Doesburg de bal achter doelman Peter Konings: 1-0, omdat Kloetinge formeel ”de thuisclub” was deze middag. Even bekroop de aanhang van SHO de angst dat door de vroege Zeeuwse voorsprong het SHO doel het equivalent van een schiettent zou worden, maar dat viel gelukkig alleszins mee. Snel na het doelpunt was Sander de Heus dichtbij succes maar zijn kopbal op aangeven van Kevin Angel Queijo ging (ruim) naast het doel van keeper Braafhart. Het waren de hoogtepuntjes van de eerste helft die aan de toeschouwers voorbij trok als het kabbelende water van het Spui. Technische hoogstandjes en/of spektakel voor de doelen waren niet of nauwelijks waar te nemen.
Deel twee begon met aan SHO kant Robin Winkels in de ploeg voor Rowdy Rijsdijk. Er was gelijk al een kans voor Kevin Angel maar Braafhart keerde de inzet van SHO’s topscorer van de voorbereidingsperiode. In de vijf oefen- en drie bekerwedstrijden wist de kleine technicus negen keer het doel te vinden.

Een kleine tien minuten na de doelwisseling ontsnapte Thomas de Rijke aan buitenspel. In plaats van vrij voor doelman Konings de wedstrijd in het slot te gooien schoof hij het leer tamelijk knullig voor het SHO doel langs. Na een uur kwam Giovanni Breevaart Sander de Heus aflossen en kort daarna kwam Ricky Bokhoven als vervanger voor de op één oudste man, Andrew van Tiggelen (33), in het veld. Alleen Dennis Groosjohan is met 35 jaar de veteraan binnen de lijnen en nog steeds een van de betere spelers aan SHO kant.
Fakkel bracht met Ricky Bokhoven en Joost Both nog extra aanvallers in het veld waardoor meer druk kon worden gezet. En hoewel het er lang naar uit zag dat alsnog de gelijkmaker zou kunnen vallen was het invaller Valentijn van Keulen die in de 89e minuut 2-0 maakte voor Kloetinge en daarmee de wedstrijd besliste.

Nu nog een stukje historie betreffende de wedstrijden tussen SHO en Kloetinge.
In het seizoen 1992/93 troffen SHO en Kloetinge elkaar voor het eerst, SHO werd dat jaar kampioen in de 2e klasse A en Kloetinge eindigde keurig als derde. Daarna duurde het tot het seizoen 2014/15 voor het in de hoofdklasse B weer tot een confrontatie kwam, Kloetinge eindigde als 12e en SHO als 13e met degradatie voor beide tot gevolg. De vier seizoenen daaropvolgend waren SHO en Kloetinge wederom tot elkaar ”veroordeeld”.
De resultaten van de recentste wedstrijden tussen SHO en Kloetinge op de Kikkershoek:
Seizoen 2014/15: 2-2; 2015/16: 1-2; 2016/17: 5-1; 2017/18: 1-1; 2018/19: 1-2; 2020/21: 0-3.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eijkelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans; Ingmar van Bruggen, Andrew van Tiggelen, Rowdy Rijsdijk; Kevin Angel Queijo, Tim de Pender, Sander de Heus
Wissels:
46’ Robin Winkels voor Rowdy Rijsdijk
61’ Giovanni Breevaart voor Sander de Heus
70’ Ricky Bokhoven voor Andrew van Tiggelen
80’ Joost Both voor Dennis Outermans
Doelpunten:
10’ 1-0 voor Kloetinge, Kyle Doesburg
89’ 2-0 voor Kloetinge, Valentijn van Keulen