Oud-Beijerlands echtpaar Beskers 65 jaar getrouwd

254

OUD-BEIJERLAND – Het tweede Oud-Beijerlandse huwelijksjubileum in 2018 staat op naam van de heer en mevrouw Beskers. Het is vandaag (dinsdag 12 februari) namelijk 65 jaar geleden dat de heer H.W.W. (Wim) Beskers (87) en mevrouw A.J. (Annie) Beskers-van de Ketterij (84) voor de ambtenaar van de burgerlijke stand het jawoord gaven. De bruidegom zag het levenslicht op 17 juni 1930 in Winterwijk, voor de bruid was dat op 3 september 1933 in Velsen.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bracht het jubilerende bruidspaar vanmiddag een felicitatiebezoek en overhandigde hen een boeket bloemen namens het gemeentebestuur.

Vonk

De eerste ontmoeting vond plaats op 3 april 1949 in IJmuiden. Op weg naar haar ouderlijk huis kwam de 15-jarige Annie in contact met marineman Wim. Een ontmoeting met ‘verstrekkende’ gevolgen, want enkele ontmoetingen later bleek de wederzijdse indruk onuitwisbaar, de vonk sloeg over en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Tijdens de Watersnoodramp gaat het aanstaande bruidspaar in ondertrouw. Na hun huwelijk trekken ze in bij de ouders van Annie in IJmuiden.   

Werk

De heer Beskers verdiende zijn dagelijks brood bij de Marine. En dat betekende regelmatig verhuizen. In verband met een overplaatsing naar vliegkamp Valkenburg, vertrekt het kersverse echtpaar naar Katwijk aan Zee. Niet veel later volgt een uitzending naar Curaçao voor drie jaar. Inmiddels is hun eerste kind geboren.

In het Overzeese zien nog twee kinderen het levenslicht, zodat vijf personen terugkeren naar Nederland, waar de heer Beskers in Den Helder wordt gestationeerd.

In 1960 zegt de bruidegom de Marine vaarwel en gaat aan de slag in de chemische industrie. Het gezin verhuist dan naar Spijkenisse. Zeven jaar later vindt hij werk bij de Nederlandsche Bank en in 1990 gaat Beskers met pensioen. Het echtpaar/gezin woont inmiddels al vijfendertig jaar in Oud-Beijerland. 

Kinderen

Het echtpaar Beskers kreeg vier kinderen en daarnaast is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Eén dochter is verhuisd naar Australië.

 

Vrijwilligerswerk

In 1990 stond mevrouw Beskers via de Vrouwenraad aan de wieg van ‘tafeltje dekje’ met uitbrengmaattijden vanuit De Open Waard. De heer Beskers was gedurende vijfentwintig jaar actief bij de EHBO en heeft kaderopleidingen en een lotuscursus voor de Hoeksche Waard opgezet. Ook was hij vijftien jaar actief voor de PCOB en was hij enkele jaren burgerlid voor BINT.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.