Poll: De provincie Zuid-Holland is van plan om extra snelfietsroutes te realiseren. Zouden er ook snelfietsroutes in de Hoeksche Waard moeten komen ?

207

De provincie Zuid-Holland is van plan om extra snelfietsroutes te realiseren. Ook moeten er 10.000 extra fietsparkeerplekken bij treinstations komen. Aan staatssecretaris Van Veldhoven is een Rijksbijdrage gevraagd voor de plannen. Het doel is om de fiets, al of niet in combinatie met het openbaar vervoer, een aantrekkelijker alternatief voor de auto te maken.

In heel Nederland trekken lokale en regionale overheden meer dan 400 miljoen euro uit om ruim 600 kilometer aan nieuwe snelfietsroutes aan te leggen. Zuid-Holland heeft al enkele jaren snelfietsroutes tussen Den Haag en Leiden, tussen Den Haag en Zoetermeer, tussen Maassluis en Delft en in het Rijnmondgebied

Snelfietsroutes zijn ruime en comfortabele fietsroutes die stedelijke regio’s met elkaar verbinden. Kenmerken van een zo’n route behoren afwezigheid van gelijkvloerse kruisingen met gemotoriseerd verkeer, beter wegdek (bij voorkeur asfalt of beton) en afwezigheid van verkeerslichten. Fietssnelwegen worden genoemd als middel om in verband met files in het autoverkeer tegen te gaan. Deze verbetering van de fietsinfrastructuur zou een alternatief vormen voor auto in het woon-werkverkeer. Een fietssnelweg volgt vaak het traject van een spoorweg, dat biedt een zo kort mogelijke route met een minimum aan kruisingen.

Mede dankzij de elektrische fiets is de afstand die we dagelijks naar ons werk willen afleggen per fiets in de afgelopen jaren gestegen naar zo’n 15 kilometer. Steeds meer mensen kiezen hierdoor voor de meest flexibele en gezonde manier van reizen: de fiets.

Daarom ook de volgende poll:

De provincie Zuid-Holland is van plan om extra snelfietsroutes te realiseren. Zouden er ook snelfietsrouters in de Hoeksche Waard moeten komen ?

  • Goed idee (74%, 249 Votes)
  • Slecht idee (23%, 77 Votes)
  • Geen mening (3%, 9 Votes)

Total Voters: 335

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.