Leerlingen Hoeksch Lyceum behalen VCA-certificaat

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto HoekscH Lyceum

Oud-Beijerland – Afgelopen jaar startte op het Hoeksch Lyceum school een groep leerlingen uit 3 mavo een training om het VCA certificaat te behalen. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Dit certificaat is een officieel landelijk erkend document met een geldigheid van 10 jaar. Het hebben van een VCA diploma wordt steeds meer de norm binnen verschillende bedrijfstakken en is regelmatig een harde eis om een baan te kunnen krijgen.

Door in het bezit te zijn van een VCA diploma, voldoet iemand aan alle wetgeving op het gebied van veiligheid. Zoals bijvoorbeeld:

  • Herkennen van onveilige situaties.
  • Maatregelen qua veiligheid die op de werkvloer verplicht zijn.

De opleiding bestaat uit een aantal lessen door een VCA-gecertificeerde docent van het Hoeksch Lyceum, maar ook door zelfstudie thuis. De lessen vonden plaats op onze school, examinatoren namen in opdracht van Fisama het examen af.

Onlangs heeft de eerste groep leerlingen uit 3 mavo (Bram, Justin, PieterBas, Tarik, Jasmijn en Jorn)  het VCA-certificaat behaald, een feestelijk moment, mét gebak, voor deze mavo-leerlingen en hun docent!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.