Verdiende overwinning van Goudswaardse Boys op NBSVV

Foto Sander Schilperoort

Goudswaard – Afgelopen zaterdag stond voor Goudswaardse Boys als seizoensopening 2021-2022 al meteen de streekderby tegen NBSVV op het programma.

De partij was nog maar nauwelijks begonnen of Benjamin Eenkhoorn brak door de Nieuw-Beijerlandse defensie en rondde beheerst af: 1-0. De formatie van Leo Tol bleef aandringen, maar toen na een kwartier Thijs Moree de bezoekers eigenlijk vanuit het niets met een droge knal langszij bracht kwam er zand in de machine (1-1). NBSVV werd nu sterker en dat resulteerde in de 35ste minuut in de 1-2 toen Jan Pieter Izelaar op aangeven van William Benard doelman Bryan Huijzers voor de tweede maal het nakijken gaf.

Na de onderbreking pakten de Boys de zaken energieker aan en zochten meteen de aanval. Desondanks was NBSVV dicht bij een grotere marge toen William Benard de Goudswaardse paal trof. Na een klein kwartier hield Jacco Vink oog in oog met NBSVV-doelman Miquel ten Hove het hoofd koel en liet 2-2 aantekenen. Halverwege de tweede helft zette Johan Bestebreur de thuisclub na een onvervalste scrimmage weer op voorsprong: 3-2. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld. Een benutte strafschop van Jordy Fakkel, na een overtreding van NBSVV-verdediger Roman de Groot op Thomas van Peperstraten, en een intikker van Robin Verhoeven zorgden voor een verdiende 5-2 einduitslag.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.