Eerste flexwonencomplex in de Hoeksche Waard in het voormalige gemeentehuis van Numansdorp met ruimte voor ontmoeting

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Piet van Leenen, Jan Reedijk (Dorpshuisgroep) en Dennis Lausberg (HW Wonen) - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Numansdorp – Vandaag ondertekenen wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de anterieure overeenkomst voor het omvormen  van het voormalige gemeentehuis van Numansdorp naar een plek voor wonen en ontmoeten. Hiermee komen we tegemoet aan 3 belangrijke wensen van inwoners: tijdelijke woonruimte voor jongeren/studenten, tijdelijke woonruimte voor verschillende doelgroepen die korte tijd een woning nodig hebben, en een plek voor inwoners om elkaar te ontmoeten bij de Dorpshuisgroep.

Ontmoeting en wonen

Op de begane grond van het gebouw is ruimte voor activiteiten van de Dorpshuisgroep. Verenigingen, clubs en/of andere organisaties kunnen hier via de Dorpshuisgroep een ruimte huren en maatschappelijke activiteiten organiseren. Op de begane grond en de overige verdiepingen komen 40 tijdelijke huurappartementen. 

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben, in overleg met de Dorpshuisgroep, ontwerpen gemaakt en de omgevingsvergunning aangevraagd voor deze nieuwe invulling van het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp.

HW Wonen is na de aankoop van het gemeentehuis verantwoordelijk voor het  aanpassen en inrichten van dit gebouw. Dat geldt ook voor verhuur, beheer en exploitatie van de appartementen en van de ontmoetingsruimte. De verwachting is dat het voormalige gemeentehuis in het tweede kwartaal van 2022 klaar is voor gebruik.

Overleg inwoners Numansdorp

Met een groep inwoners van Numansdorp wordt regelmatig overlegd en gekeken naar de verdere invulling van de nieuwe functies van het voormalige gemeentehuis.

Bekijk onze website voor meer informatie 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Kijk dan op https://www.gemeentehw.nl/voormalig-gemeentehuis-numansdorp.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren