NBSVV fors onderuit bij Overmaas

Rotterdam – Uit bij titelkandidaat Overmaas heeft NBSVV een pijnlijke 7-1 nederlaag geleden. Tot een kwartier voor tijd was de schade nog beperkt tot 2-0, maar in de slotfase ging er veel mis.

Een balvaardig Overmaas overliep NBSVV in het eerste kwartier. Dat resulteerde in de 1-0 in de 11e minuut en een knal op de lat een minuut later. Daarna herpakten de Nieuw-Beijerlanders zich door eerder druk te zetten. Daardoor werden ook enkele kansjes gecreëerd. Er leek daardoor een half uur lang nog wat mogelijk, ondanks dat Overmaas de betere ploeg was. Een weggevertje op enkele meters van het doel betekende op slag van rust de 2-0, wat de hoop op een resultaat wel de kop indrukte.

Na rust werd NBSVV weer achteruit gedrongen. Twee behoorlijke kansen en drie harde afstandsschoten van Overmaas bleven nog zonder gevolgen. Het laatste kwartier was een heel ander verhaal. Eerst scoorde Overmaas de 3-0 uit een rebound, waarna NBSVV de marge weer op twee bracht door een doelpunt van William Benard: 3-1. In de laatste tien minuten ging het helemaal mis. Een voorzet werd door iedereen finaal gemist (4-1), Patrick Lans viel geblesseerd uit (Overmaas mocht de 5-1 maken terwijl hij op de grond lag), invaller Gerben Kolthof kon binnen 7 minuten met tweemaal geel en een penalty tegen weer vertrekken (6-1) en een cadeautje in blessuretijd zorgden voor een lelijke uitslag: 7-1.