Waardige herdenking watersnood bij monument in buurtschap Schuring in Numansdorp

0
698
Waardige herdenking watersnood bij monument in buurtschap Schuring in Numansdorp - Foto Rik Bos

Op woensdag 1 februari 2023 is het 70 jaar geleden dat de Hoeksche Waard zwaar getroffen werd door het binnenstromende water. In een aantal dorpen organiseren verenigingen in samenwerking met gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta herdenkingsactiviteiten. Publiek is daarbij van harte welkom. Lees daarover hier meer.

Bij de Watersnoodramp in 1953 kwamen 139 eilandbewoners om. Huizen en boerderijen werden verwoest en duizenden dieren verdronken. Op vrijdag 27 januari organiseerde Buurtvereniging ‘De Schuring’ een uitgebreid herdenkingsprogramma waarbij Kinderburgermeester Chris Buitendijk en Wethouder van Waveren aanwezig waren.

Foto’s Rik Bos

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.