Wethouder Joanne Blaak bezoekt De Hoge Weide in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Vandaag bezocht zorgwethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat woonzorgcomplex De Hoge Weide in Strijen. Met inachtneming van de afstandsregels sprak ze met een aantal medewerkers van Zorgwaard over het werk op de afdeling in deze bijzondere omstandigheden.

Joanne Blaak: ‘Het is me indringend duidelijk geworden dat het fysiek en mentaal zwaar is. Het werken in warme pakken, de zieke mensen, de familie op afstand, afscheid nemen van mensen die overlijden en je eigen thuissituatie. De verhalen waren aangrijpend, eerlijk en je voelt de traan achter de glimlach. Ik heb groot respect en waardering voor de inzet van deze en alle andere zorgmedewerkers.’

Mobiele familiekamer
Tijdens haar bezoek nam de wethouder ook direct een kijkje bij de mobiele familiekamer, die vandaag bij de Hoge Weide in gebruik is genomen. Deze kersverse en praktische oplossing zorgt ervoor dat bewoners, ondanks de coronamaatregelen, toch contact kunnen hebben met hun familie. De Vereniging Vrienden van de Hoge Weide kwam met dit idee en met hulp van aannemingsbedrijf P&G Hooghwerff, transportbedrijf Euser en Visser meubelen werden vandaag de sleutels van de ‘familiekamer’ overhandigd.

Waardering
De familiekamer is een speciale container met gescheiden ingangen en een glazen wand in het midden. ‘Dit is echt een geweldige oplossing in deze bijzondere tijden en ik ben heel blij met dit initiatief van de Vrienden van de Hoge Weide en de medewerking van de bedrijven. Mensen kunnen elkaar zo niet besmetten met het coronavirus, maar kunnen elkaar wel zien, spreken en bijna aanraken. Dat is voor de mensen die er gebruik van gaan maken echt heel fijn. Ik hoop van harte dat de steun en activiteiten vanuit de samenleving voor bewoners en medewerkers van de zorginstellingen voorlopig nog doorgaat, want het helpt echt en wordt zeer gewaardeerd!’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.