Leerlingen Kindcentrum De Blieken in Klaaswaal maken muziek bij muziekvereniging NLS

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Blieken maken muziek bij NLS Klaaswaal - Foto IKC de Blieken
Klaaswaal – ‘Spelen en leren, met hoofd, hart en handen!’ dat is het uitgangspunt op De Blieken in Klaaswaal. Goed onderwijs draagt bij aan een brede ontwikkeling. Daarom is op De Blieken niet alleen aandacht voor rekenen en taal, maar is er ook veel aandacht voor cultuuronderwijs. 

Vakleerkracht Marieke de Vries geeft sinds een aantal jaar muziekles op De Blieken. Dit schooljaar krijgen onder andere diverse muziekinstrumenten de aandacht. In de eerste periode van dit schooljaar waren dat de koperinstrumenten. Nadat de leerlingen in de lessen op school al veel hadden geleerd en gehoord, was het afgelopen donderdag tijd om één en ander in de praktijk te gaan zien en horen. In samenwerking met muziekvereniging NLS was een muziekcircuit opgesteld in het gebouw van de vereniging.
 
Zo konden de leerlingen niet alleen luisteren naar de muzikanten van de vereniging, zij konden ook zelf een instrument uit proberen. De trombone en hoorn waren favoriet. ‘Het klinkt echt heel mooi’, zei een enthousiaste leerling. Het zelf uitproberen, was ook favoriet. ‘Echt lastig, je moet heel goed je best doen!’, merkte een andere leerling op. 
 
Het volgende project is inmiddels ook gestart. Het Blieken Kerstkoor is al aan het repeteren. Zij zullen, vlak voor kerst, hun repertoire ten gehore brengen. Op dinsdagavond 21 december treden zij, samen met muzikanten van NLS, op voor de inwoners van Klaaswaal. Op 23 december is er ’s avonds een optreden voorafgaand aan het kerstdiner op De Blieken.
 
Wilt u meer informatie over het kindcentrum? Kijk dan op www.blieken.nl.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren