Korbatjo stunt tegen Vriendenschaar in Bodegraven

4 Min Read

Bodegraven –  Op zaterdag 30 oktober stond er een lastige uitwedstrijd voor Korbatjo op het programma tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Korbatjo startte tegen de nummer 2 van de ranglijst met Rikkert Huisman in de basis op de plaats van de afwezige Abe Lorenz. Voorzien van de tactische tips van coach Marcel Versteeg was duidelijk wat er gedaan moest worden om het Vriendenschaar zo moeilijk mogelijk te maken en om met een mooi resultaat het eerste deel van de veldcompetitie in 2G af te sluiten.

Vriendenschaar begon de wedstrijd onder echte herfstachtige omstandigheden direct goed met een treffer uit de eerste aanval. Het was voor Korbatjo gelijk duidelijk dat de Bodegravers het hen vandaag erg moeilijk zou gaan maken. Rikkert Huisman wist hier goed op te antwoorden met een fraai afstandsschot. Daarna kon Vriendenschaar weer een voorsprong pakken door drie goals op rij te maken (4-1). Die voorsprong konden ze niet verder uitbouwen, want Rikkert Huisman en Alex de Reus (2×) trokken de stand weer op gelijke hoogte. Helaas wist de Hypotheker/Detalis formatie daarna het gaatje van de korf voor rust nog maar eenmaal te vinden, in tegenstelling tot Vriendenschaar, dat nog wel vijf treffers noteerde. Stand bij rust was 9-5.

In de rust werden de verbeterpunten door Versteeg benadrukt en was iedereen ervan overtuigd dat er in deze weersomstandigheden zeker wat te behalen viel tegen deze tegenstander.

Alex de Reus gaf het goede voorbeeld en bracht het verschil via een afstandsschot terug tot drie doelpunten. Maar Vriendenschaar liet zien dat ze terecht in de bovenste regionen horen te staan en scoorde wederom twee treffers op rij, waardoor het weer flink afstand nam van de Beijerlanders.

Korbatjo liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en knokte zich terug in de wedstrijd. Verdedigend kregen de geel-blauwen het steeds beter onder controle, waardoor Vriendenschaar amper aan goede aanvallen toe kwam. Via scores van Anouk van der Kraan (2x), Alex de Reus, Rikkert Huisman en Mischa Coppens werd het gat verkleind (12-11). Vriendenschaar wist de marge weer te vergroten naar twee punten, maar topscoorder Rikkert Huisman en vakgenoot Carlo van Veen brachten samen de stand weer op gelijke hoogte (13-13). De thuisploeg kwam hierna nog een maal op voorsprong, maar daarna wist Korbatjo via Mischa Coppens en Rikkert Huisman voor het eerst in de wedstrijd de bovenliggende partij te worden.

In een zeer spannende slotfase, waarin zowel de coach als iemand uit het thuispubliek, alles uit de kast trok om Korbatjo te frustreren, bracht Vriendenschaar toch nog de gelijkmaker op het scorebord. Het slotakkoord was echter voor Korbatjo en met een fraaie treffer van Aranka van Veen werd de zwaar bevochten overwinning binnen gesleept. Zo stond er na afloop een 15-16 eindstand op het scorebord en pakte Korbatjo twee dik verdiende, maar ook zeer belangrijke, punten in de strijd om degradatie te ontlopen.

Het eerste deel van het veldseizoen zit er nu op. Het team van coach Versteeg mag even genieten van deze mooie overwinning door een week rust te nemen, voordat de trainingen voor de zaalcompetitie, die op zaterdag 27 november weer gaat beginnen, van start gaan. Korbatjo komt in de zaal ook uit in de 2e klasse en treft daarin onder andere de clubs van oud trainers Paul Vink (Movado) en Tony van der Linden (DVS’69).

De doelpuntenmakers bij Korbatjo waren: Rikkert Huisman 5x, Alex de Reus 4x, Mischa Coppens, Aranka van Veen en Anouk van der Kraan allen 2x en Carlo van Veen 1x.