Kerkdienst: Evensong met het Laurens Kamerkoor in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Laurenskamerkook

Mijnsheerenland – Op zondag 7 november om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius weer een Evensong.Aan de Evensong wordt medewerking verleend door het Laurens Kamerkoor o.l.v. Gabor van Os en organist Rien Donkersloot. Voorganger is Ds. M.C.L. Oldhoff.  Tijdens de dienst, geheel vormgegeven volgens de Engelse traditie, klinkt o.a. muziek van Charles Villiers Stanford, Thomas Attwood en Malcolm Boyle.   


De Evensong begint met een koorwerk van de componist Charles Villiers Stanford op een tekst uit Psalm 119, ’Beati Quorum via’.
Het Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimitis (Lofzang van Simeon), vaste onderdelen van de Evensong, klinken in een toonzetting van Thomas Attwood.
Na de meditatie klinkt het uitbundige Anthem ‘Thou, o God art praised in Sion met een feestelijke orgelpartij, gecomponeerd door Malcolm Boyle.
Naast de vocale bijdragen van het Laurens Kamerkoor zijn er lezingen en orgelmuziek; en uiteraard kunt u meezingen met een aantal Engelse hymns.

De Evensong begint om 19.00 uur, de toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de kosten.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van koffie of thee. Aanmelden van tevoren is niet noodzakelijk. Van harte welkom!

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren