NBSVV speelt gelijk bij Bolnes

Ridderkerk – Aan de uitwedstrijd bij  Bolnes heeft NBSVV een punt overgehouden. Na de eerste helft leidden de Nieuw-Beijerlanders met 0-1. In de tweede helft werd de minimale voorsprong met kunst en vliegwerk lang vastgehouden, maar de gelijkmaker viel vijf minuten voor tijd alsnog.

Het eerste helft van de wedstrijd had een open karakter. Na een minuut of tien was de eerste grote kans voor Bolnes, maar het was NBSVV wat in de 22e minuut de score opende. Via Pieter Vogelaar en een verdediger van Bolnes viel de bal voor de voeten van William Benard, die de bal diagonaal in de verre hoek schoot: 0-1. Het stroeve en hobbelige veld maakte goed combinatie voetbal wel lastig. Er werd tot op slag van rust nauwelijks meer een kans gecreëerd, maar in de slotminuut van deel één moest NBSVV-keeper Kevin Vermaat toch nog zijn kwaliteiten tonen om met voorsprong te kunnen gaan rusten.

In de tweede helft stonden de Nieuw-Beijerlanders lange tijdonder druk. Slechts af en toe kon de ploeg zelf gevaarlijk worden, onder andere door een schot van Thijs Moree, dat net werd aangeraakt en naast ging. Bolnes zette daar een ternauwernood gekeerde vrije trap, een door Vermaat knap gekeerde penalty en nog een aantal niet benutte kansen tegenover. Een kwartier voor tijd bracht de thuisploeg een extra spits in om de druk verder op te voeren. Het was nu vrouwen en kinderen eerst voor NBSVV, wat lange tijd met veel strijd overeind bleef. Helaas viel kort voor tijd dan toch de verdiende gelijkmaker. Een overtreding van Pieter Vogelaar was goed voor geel, maar de tegenstander mepte hem vervolgens vol op het gezicht en kon met rood vertrekken. Uit de daarna volgende vrije trap wist Bolnes te scoren en zo de eindstand op 1-1 te bepalen.