Adjara energiek en actief

630
Foto Vluchtelingenwerk Hoeksche Waard

Hoeksche Waard – Adjara Cissé uit Numansdorp fietst bijna elke dag voor haar werk in de zorg naar Oud-Beijerland.

Adjara Cissé was altijd al energiek en actief. ‘Ik kom uit Ivoorkust en ik verkocht daar mijn zelfgemaakte gebak. Nadat ik moest vluchten uit mijn land en in Numansdorp ging wonen, ben ik gaan werken bij een zorgorganisatie.’ Adjara woont sinds 2014 in Numansdorp. ‘Ik woon hier samen met mijn man en drie kinderen van 6, 13 en 17 jaar. Ik vind het dorp leuk, rustig en natuurlijk gezellig.’

Helpen en praten

Bij het werken in de zorg vindt Adjara het contact met de mensen fijn. ‘Mijn werk is schoonmaken thuis bij mensen met een zorgbehoefte. Ik vind het daarbij leuk dat ik gezellig met hen kan praten terwijl ik hen help.’ Fietsen naar haar werk vindt Adjara prettig. ‘Ik kreeg onlangs een andere fijne fiets en ben er heel blij mee. Behalve fietsen is koken een van mijn andere passies. Bijna iedereen vindt mijn gerecht gebakken banaan heerlijk.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.