Tweemaal goud voor Simone Brobbel bij tweede deel Nationale Zwemcompetitie te ‘s-Gravendeel

123

S-GRAVENDEEL Zaterdag 20 november 2021 werd het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie (NZC) gezwommen in zwembad De Wellen te s-Gravendeel.

Deelnemende verenigingen: Z&PC Rotterdam, ZV Strijen en ZVS (s-Gravendeel)

Door de huidige coronamaatregelen mocht er tijdens deze wedstrijd geen publiek aanwezig zijn. In navolging van een eerdere wedstrijd in Papendrecht was het ook nu weer mogelijk om de wedstrijd via een livestream te volgen. Hierdoor konden de thuisblijvers toch iets meekrijgen van de wedstrijd en waren de deelnemers verzekerd van supporters, al was het anders dan anders.

 

Oorspronkelijk zou er nog een vierde vereniging aan de start verschijnen, maar voor aanvang van het seizoen kon er geen volledige zwemploeg samengesteld worden en besloten zij niet in te schrijven. Een zwemwedstrijd met slechts drie deelnemende verenigingen en kleine afvaardigingen zorgt al snel voor een snelle doorloop. Om alle deelnemers voldoende rust te bieden, waren er enkele aanpassingen in het programma gedaan.

 

In het vertrouwde thuisbad snelden de s-Gravendelers naar twaalf persoonlijke records, mogelijk zelfs ook clubrecords. Simone Brobbel zag haar inzet beloond worden met twee tijdverbeteringen en tweemaal goud. De opvallendste verbetering was van Ines Soto Wensveen die op haar beide afstanden ruim dertien seconden van haar tijd af wist te snoepen, maar dat bleek helaas niet voldoende voor een medaille. Simone Brobbel en Lieve van den Berg verbeterden zich ook ruim acht seconden op één van hun afstanden. 

Goud:

Simone Brobbel (25 meter vlinderslag en 50 meter rugslag), Anne van Antwerpen (100 meter schoolslag) en Lieve van den Berg (50 meter vrije slag)

Zilver:
Grace van den Berg (100 meter schoolslag en 50 meter rugslag), Jana Willemstein (100 meter rugslag en 50 meter vrije slag) en Dewi Sint-Nicolaas (200 meter wisselslag)

Brons:

Lieve van den Berg (100 meter rugslag) en Dewi Sint-Nicolaas (100 meter schoolslag)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.