Voor kunstliefhebbers en/ of wijnliefhebbers: Opening expositie van kunstenares Ricky Damen

0
369

OUD-BEIJERLAND – Zowel voor kunstliefhebbers als voor wijnliefhebbers belooft zatermiddag 23 november een mooi feestje te worden. In de Lobby aan de scheepmakershaven 2 in Oud-Beijerland opent Artconsilio van 14.00 tot 18.00 uur de expositie van kunstenares Ricky Damen. De gasten kunnen genieten van live pianomuziek, de kunstenares is de hele middag aanwezig om uitleg te geven over haar werk. Voor diegenen die ook graag genieten van een goed glas wijn is er een wijnproeverij georganiseerd waarbij bekend sommelier Francesco Intelisano (van o.a. Hilton Amsterdam) uitleg komt geven over de wijnen die afkomstig zijn van Wijnhandel Herman.

Kunstenares Ricky Damen

Ricky Damen is 50 jaar geleden als autodidact met tekenen en schilderen begonnen, om vervolgens na een aantal jaren een opleiding te volgen aan de kunstacademie met als doel haar talent verder te ontwikkelen. Door haar enorme passie voor kunst is Damen een opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt. Opvallend aan de schilderijen is de bijzondere beheersing van de techniek. Haar werken hebben een opvallend karakter, zijn ruimtelijk en herkenbaar. Damen schildert geabstraheerd werk in prachtige heldere kleurstellingen afgewisseld met zachtere tinten.

De kleuren stellen zich steeds in een andere vorm aan je voor, hier en daar met een rustpunt, een vage kleur, een doortastende lijn, of een onherkenbaar figuur. Met heel veel liefde en passie voor het vak, maakt zij in een constant gevecht met materialen en kleuren de meest sfeervolle composities.

Artconsilio

Als onderdeel van The Lobby verkoopt Artconsilio moderne kunst, designmeubels en bijzondere woonaccessoires. Met meubels en accessoires van Christian Lacroix en Menza bieden we een kleurrijke selectie. Met de kunst bieden we beelden van brons en glas, maar ook vrolijke popart kunst.

Voor kunst aan de muur biedt Artconsilio een selectie schilderijen op linnen, fotografie, en panelen met gebrandschilderd glas. Exclusief zijn de schilderijen van Tom Everhart uit de USA die als enige de karakters van Snoopy mag gebruiken in zijn werken. Artconsilio is de enigste plek waar u die kunt zien in Nederland.

Onze andere vestiging, Van Bellen Art in Brielle, voorziet in nog meer kunst en ook bijzondere en persoonlijke relatiegeschenken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.