Strijen pakt de 3 punten tegen Wieldrecht

wieldrechtSTRIJEN – Via een 3-2 overwinning op degradatieconcurrent Wieldrecht deed Strijen goede zaken om het 2e klasserschap te handhaven. Hierdoor kwam Strijen op 27 punten – nog steeds op gelijke hoogte met Lombardijen en 1 punt minder dan het verrassend aan de leiding van de 3e periode gaande Botlek. Pernis is na afgelopen weekend definitief gedegradeerd en Strijen weet met nog 3 wedstrijden te spelen Wieldrecht met 21 en Drechtstreek met 22 punten onder zich.

Strijen kwam in de 20e minuut op voorsprong toen Kevin Theuns slim Jasper Huisman vrij voor keeper Michel Bezemer zette, die dit buitenkansje met beide handen aangreep: 1-0. Echter in de 31e minuut was de stand alweer 1-1 toen een verre bal Mark van Agteren bereikte die met een lob keeper Jordy Hofman passeerde. Na de rust zakte het spelpeil aanzienlijk en konden beide ploegen nauwelijks een vloeiende combinatie op de grasmat leggen. Een inzet van Jasper Huisman stuitte op de arm van Dennis Pallit; aangezien dit binnen het strafschopgebied gebeurde kende scheidsrechter Hilgersom een strafschop toe, die feilloos benut werd door Stephan Baay. Maar wederom 10 minuten later stond het weer gelijk toen scheidsrechter Hilgersom aan de andere zijde een lichte duwfout van Gregory Brader binnen de beruchte lijnen ook met een strafschop bestrafte, waaruit Daan Vegt de 2-2 aantekende. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar met een laatste krachtinspanning wist Strijen toch nog de winnende treffer aan te tekenen. Vanaf de eigen helft zette Aaron Peres Maria aan voor een rush en bediende de mee opgerukte Alwin van der Werff, die slim de bal teruglegde op Jasper Huisman die met een geplaatst schot in de uiterste hoek Wieldrecht aan de zegekar bond.

De enige averij die Strijen opliep waren de gele kaarten voor Kevin Theuns en Sven Post, die beiden a.s. zaterdag geschorst zijn in de wedstrijd tegen koploper Zuidland. Een week later gaat Strijen op bezoek bij Lombardijen om op 9 mei het competitieprogramma thuis af te sluiten tegen Drechtstreek. Dan weet Strijen of het vervolgens nog aan moet treden voor de nacompetitie, welke wedstrijden plaatsvinden op 16 en 23 mei en de beslissende wedstrijden op 23 mei en 6 juni.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.