Zinkwegse Boys rolt SCO’63 op: 2-9.

3 Min Read

De wedstrijd werd in de 4e minuut al beslist door het korte lontje van de keeper van de thuisploeg. Hij maakte volgens scheidsrechter Patrick Dijkhuizen hands buiten het strafschopgebied en de goalie uitte zijn misnoegen over deze waarneming nogal onbehoorlijk. De referee kon niet anders dan rood trekken.

De vrije schop werd vervolgens door ‘kanon’ Mees Lebbink onberispelijk binnengeschoten: 0-1. De bezoekers maakten vervolgens prima gebruik van de man-meer situatie. De bal werd in een hoog tempo rondgespeeld, zodat de tegenstander er alleen maar verdwaasd achter aan kon rennen. Toch duurde het tot de 22e minuut voordat de 0-2 viel: Rens Burgwal passeerde op een prima assist van Mitchel Dirkx de gelegenheids-keeper van SCO’63 met een subtiele voetbeweging. Daarna was het hek van de dam: in de 29e minuut liet de keeper van de thuisploeg een inzet van Rens Burgwal glippen (0-3) en 3 minuten later scoorde Simon van Rheeden op zijn specifieke wijze: wegdraaien uit de dekking en droog binnen schieten (0-4).

Na de rust begonnen de bezoekers zonder topscorer Simon van Rheeden, om hem te sparen, daar hij zich op de laatste training licht geblesseerd had.

Dat ging niet ten koste van het ‘scorend vermogen’ van ZWB: Al in de 2e minuut van de tweede helft zorgde Kevin Brasser (kopbal) voor de 0-5 en stand-in Marnix de Koning scoorde op de Simon van Rheeden-wijze de 0-6: hij draaide weg van zijn tegenstander en schoof beheerst en gericht binnen. Dit doelpunt werd door de ploeg extra uitbundig gevierd, omdat men het hem zó gunde.

De 0-7 werd door Rens Burgwal gescoord uit een vrije schop, gegeven door de uitstekend fluitende Patrick Dijkhuizen vanwege commentaar op de leiding.

Een wanhoops schot van grote afstand belandde via de paal bij de spits van SCO’63, die zich het buitenkansje niet liet ontnemen: 1-7 in de 30e minuut.

De Zinkwegse Boys antwoorden in de 33e minuut van de tweede helft door Efraïm Hardlooper en in de 35e minuut door wederom Rens Burgwal. Dat de thuisploeg er nog 2-9 van maakte door een ongelukkig misverstand in de defensie deed niks af aan de prestatie van de bezoekers.

Memorabel moment: In de 70e minuut het competitiedebuut van Sander den Boer,  vanaf de jongste jeugd trotse drager van het Zinkweg-shirt. Ik stond kou te lijden langs de lijn, maar op dat moment werd het aan mijn linkerzijde even heel warm. Dat kwam door vader Jan, die terecht stond te gloeien van trots!

‘Man of the match’: natuurlijk Rens Burgwal met 4 goals! Maar het collectief verdient ook een extra pluim!