Doe mee met de Duurzaamheidsprijs 2022

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Sinds maandag 1 november kunnen inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties – zoals scholen, verenigingen, verzorgings- of verpleeghuizen, woningbouwcorporaties, kerken, welzijnsorganisaties – weer ideeën indienen voor de Duurzaamheidsprijs Hoeksche Waard. Zij maken kans op een geldprijs van maximaal 10.000 euro om daarmee hun duurzame idee uit te voeren.

Duurzaamheid is een onderwerp dat leeft. De gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. Wethouder Duurzaamheid Huibert Steen: “Ook in onze eigen omgeving gaan we steeds meer de gevolgen ondervinden van klimaatverandering. We moeten rekening houden met extremere weersomstandigheden. En daarnaast onze bijdrage leveren aan het afremmen van de opwarming van de aarde waar het extremere weer een gevolg van is. Ons eiland verduurzamen is iets dat we samen moeten doen. Iedereen kan een steentje bijdragen. En omdat we duurzame initiatieven willen stimuleren en belonen, hebben we de Duurzaamheidsprijs in het leve geroepen. De eerste editie leverde 42 inzendingen op. Ik was blij verrast door alle creatieve ideeën om te verduurzamen en hoop in deze nieuwe ronde weer net zo verrast te worden!”

Heeft u een idee dat zorgt voor minder energieverbruik, minder uitstoot van schadelijke stoffen, minder verspilling van voedsel, minder verspilling van grondstoffen of minder afval? En wilt u dat idee graag uitvoeren? Doe mee! Ook ideeën om de biodiversiteit te bevorderen of ons weerbaarder te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zoal extreme regenval, droogte en hitte zijn van harte welkom.

Meer weten?

Kijk op de pagina Duurzaamheidsprijs. Hier staat alle informatie, het juryreglement en een digitaal formulier om mee te doen. Meedoen aan de Duurzaamheidsprijs kan tot maandag 28 februari. In maart maakt de jury uit alle inzendingen 5 nominaties bekend. De prijsuitreiking vindt plaats in april. De eerste editie van de duurzaamheidsprijs werd dit jaar gewonnen door Laurens van der Laan uit Mijnsheerenland met zijn idee de ‘Sloppieslurper’. Laurens en buurtgenoten zijn nog bezig met de uitwerking van de plannen en verwachten dat de Sloppieslurper komende lente in bedrijf kan worden gesteld.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren