Nog plaats bij de cursus zoogdieren van het Hoeksche Waards Landschap

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

dwergmuis_klein_cursus_Merijn_van_den_HoogenhoffHOEKSCHE WAARD – Hoekschewaards Landschap (HWL) houdt de ontwikkeling van de natuur in de Hoeksche Waard bij door onderzoek.  De werkgroep Zoogdieren  inventariseert de zoogdieren die in de streek voorkomen en kan wel wat versterking gebruiken.  HWL organiseert dan ook een cursus zoogdieren.

Op het vlak van “Zoogdieren” is het nodige te beleven in de Hoeksche Waard. De Bever maakt een opmars. Er is discussie over het aantal Reeën. De Noordse woelmuis breidt zich uit via de natuur langs de kreken. De zeehond laat zich incidenteel zien, hoe zal dat in de toekomst gaan?  Zijn er nu wel of geen vossen in de streek? Vaak zijn er de nodige vraagtekens, omdat veel soorten zoogdieren een verborgen leven leiden en met  geheimzinnigheid zijn  omgeven. HWL wil de komende jaren meer inzicht krijgen in de ontwikkeling van de verschillende soorten zoogdieren.
De cursus richt zich op geïnteresseerde leken. Er is dus geen voorkennis nodig. Op laagdrempelige wijze wordt kennis over de in de Hoeksche Waard voorkomende soorten voor het voetlicht gebracht. De deelnemers aan de cursus leren deze soorten herkennen en ook wordt aandacht besteed aan de onderzoekvaardigheden. In vier avonden wordt de theorie aan de orde gesteld  en tijdens vier excursies komen vooral herkenning in het veld en onderzoekvaardigheden aan de orde.
Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen om te kunnen starten, maar is nog ruimte voor een aantal deelnemers.

De cursus start op 27 mei a.s. en de avonden worden gegeven in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp. De kosten bedragen voor HWL leden € 20,- en voor niet leden € 30,-. Dit laatste is inclusief het lidmaatschap voor het lopende jaar. In het cursusgeld is inbegrepen koffie of thee op de cursusavonden, een reader over de aangeboden lesstof en een certificaat bij afsluiting van de cursus.

  • Aanmelden via [email protected] 
  • Nadere in formatie: Merijn van den Hoogenhoff p/a bezoekerscentrum Klein Profijt 0186-621888 of Carla Noordman  06 29372048

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren