Kinderen van Stichting Zomerkind rollen mee in de Mega Wandel Marathon

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Nieuw-Beijerland – Op 13 mei 2023 gaat Team Zomerkind meedoen aan de Mega Wandel Marathon, georganiseerd door stichting Het Gehandicapte Kind. Het initiatief tot deelname is genomen door Natalie, moeder van Dylana. Deze moeder is bewonderenswaardig actief binnen en betrokken op Stichting Zomerkind na het overlijden van Dylana drie jaar geleden. Inmiddels is het Team Zomerkind aangevuld met andere ouders, medewerkers, bestuursleden en familieleden/vrienden. Vijf kinderen rollen zelf mee en zetten zich in voor hun eigen school en het goede doel. Als projectpartner van Het Gehandicapte Kind ontvangt Zomerkind driekwart van het door het eigen team behaalde sponsorgeld. 

Foto PR

Met dit geld kan weer nieuw aangepast speelgoed en ontwikkelingsmateriaal gekocht worden. Ook kunnen er weer bijzondere activiteiten en uitjes gepland. Helpt u ook mee? Via  www.megawandelmarathon.nl/teams/team-zomerkindkunt u één van de kinderen of het hele team sponsoren. Of loopt u zelf mee? Sponsors en lopers voor Team Zomerkind zijn meer dan welkom. Robin, Nadim, Thirza, Merel en Lisanne en hun andere vrienden en vriendinnen van Zomerkind zijn u zeer dankbaar. 

Nieuwe vrienden

De kinderen van Zomerkind zoeken ook, in een ander opzicht, nog een nieuw vriendje of vriendinnetje. Er is momenteel ruimte voor nieuwe plaatsingen op het KDC. Voor wie meer informatie wil, graag eens wil komen kijken of een gesprek wil, wees welkom. Voor EMB kinderen is Zomerkind een fantastische plek. Er staat meer informatie op de website (www.zomerkind.nl), waar ook nog diverse vacatures te vinden zijn.

Stichting Zomerkind

Stichting Zomerkind heeft in 2013 een Kinderdagcentrum Plus (KDC) en in 2020 een Ontwikkelcentrum Zomerplus (OC) geopend. Het KDC biedt dagbesteding aan kinderen en het OC aan jongeren vanaf 18 jaar. Alle kinderen en jongeren zijn ernstig meervoudig beperkt (EMB). Beide locaties van Stichting Zomerkind zijn gehuisvest in Nieuw-Beijerland.

Stichting Zomerkind is ontstaan als ouderinitiatief, omdat een groep ouders een andere en betere dagbestedingsplek voor hun eigen kind wilden. Inmiddels gaat Stichting Zomerkind in mei 2023 alweer een tienjarig jubileum vieren! Het KDC en het OC staan voor maximale individuele aandacht, intensieve en gespecialiseerde begeleiding, adequaat toezicht en goede professionele zorg, waarbij de focus zeer sterk gericht is op stimulering, beweging, communicatie en ontwikkeling.

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Krista Klompe, mailadres: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.