College Binnenmaas vraagt gemeenteraad 2,3 miljoen euro voor opknappen winkelgebied in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

IMG_9626Binnenmaas – Het college van Binnenmaas stelt aan de gemeenteraad voor een krediet van 2,3 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de openbare ruimte rond het winkelgebied in ’s-Gravendeel. Dit voorstel wordt besproken in de openbare raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken en Middelen op 15 september.

Afgelopen mei werd de intentieovereenkomst ‘Aanpak winkelgebied ’s-Gravendeel’ ondertekend. In deze overeenkomst is afgesproken onderzoek te doen naar de herontwikkeling van de panden die door brand zijn getroffen op de hoek van de Langestraat en de Hendrik Hamerstraat. Doel is de levendigheid en de uiterlijke kwaliteit van het centrum van ’s-Gravendeel te verbeteren. Het gaat dan zowel om de winkelomgeving als ook om de buitenruimte.
In de intentieovereenkomst hebben gemeente Binnenmaas, A. van der Hoek Beheer B.V., Aannemingsbedrijf P. & G. Hooghwerff B.V. uit Strijen en Albert Heijn Van der Poel afspraken gemaakt om zich, in een publiek-private samenwerking, in te zetten voor de realisering van de plannen. De rol van de gemeente richt zich in deze samenwerking op een kwaliteitsimpuls voor de openbare ruimte in dit winkelgebied en het parkeren.

De gemeente heeft adviesbureau Stijlgroep (Landschap en Stedelijke Ruimte) uit Rotterdam in de arm genomen om modellen voor een verbetering van de openbare ruimte te ontwikkelen en te onderzoeken. Er zijn nu drie modellen ontwikkeld. Beoogd wordt meer eenheid en kwaliteit te brengen in het beeld van de openbare ruimte die nu nog wat rommelig oogt. Ook is er relatief weinig groen in het centrum van ’s-Gravendeel.
Het gaat nog om schetsplannen voor de herinrichting die nader uitgewerkt moeten worden. Als de raad instemt met het krediet voor de herinrichting, worden de schetsen verder uitgewerkt en worden keuzes gemaakt voor de herinrichting van het openbare gebied in het centrum van ’s-Gravendeel. Uiteraard worden daar ook de belanghebbenden, omwonenden en inwoners van ’s-Gravendeel bij betrokken.

Een voorwaarde voor de herinrichting van het openbare gebied in het centrum van het Kildorp is dat de ondertekenaars van de intentieovereenkomst uiterlijk medio november 2016 overeenstemming hebben bereikt over de ontwikkeling van vastgoed op de hoek Langestraat/ Hendrik Hamerstraat. De bouwplannen voor deze beeldbepalende hoek moeten zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren