Mevrouw Zwijns-Engels uit Heinenoord is 100 jaar

0
1161
Mevrouw Zwijns Engels

Heinenoord – Vandaag blaast mevrouw Maartje Zwijns-Engels maar liefst 100 kaarsjes uit.Burgemeester Bram van Hemmen ging op bezoek met een mooie bos bloemen om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Mevrouw Maartje Zwijns-Engels werd als vijfde kind geboren in Strijen, in een gezin van twaalf kinderen. Mevrouw haar eerste baantje was hulp in de huishouding bij een boer. Toen er thuis meer gezinsuitbreiding kwam, moest ze haar moeder helpen in de huishouding.

Op 30 september 1948 stapte ze met Jeroen Zwijns in het huwelijksbootje, waar het bruidspaar in Numansdorp zijn gaan wonen. Na het huwelijk heeft mevrouw Zwijns geen baan meer gehad, want zorgen voor haar gezin was haar passie. Ze werden de gelukkige ouders van 2 dochters, opa en oma van 4 kleinkinderen én trotse overgrootouders van 5 achterkleinkinderen. Je kunt wel zeggen dat “zorgen” de rode draad in haar leven was.
Op het moment dat haar ouders oud en hulp nodig hadden, zorgden ze er samen met haar zussen voor. Tot op latere leeftijd is ze heel sportief geweest en fietste ze op haar 92e nog overal naartoe. Helaas is mevrouw in november 1993 weduwe geworden.

Tot juli 2018 woonde ze nog zelfstandig in de Van Beethovenstraat in Numansdorp. Ze verhuisde in juli 2019 naar Zorgwaard de Korenschoof in Heinenoord, waar ze het prima naar haar zin heeft. De eeuweling komt uit een sterk geslacht, zo is haar vader 98 jaar en haar moeder 96 jaar geworden en heeft ze nog 3 zussen. Op de vraag wat haar hobby’s waren, antwoord Maartje Zwijns: “Zelf kleding maken, lezen, puzzelen én huishoudelijk werk, want alles moest altijd spik en span zijn.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.