Nachtbussen naar Rotterdam rijden pas weer als nachthoreca opengaat

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Archief - PZH

Vanwege corona is de nachthoreca sinds maart 2020 gesloten en rijden ook de nachtbussen al een tijd niet meer. De nachtbus 867 en 860 gaan weer rijden zodra de nachthoreca opengaat.

De nachtbus is een reguliere buslijn die uitsluitend op bepaalde uren in de avond en in de nacht rijdt en soms ook in het weekend. In veel regio’s is het nachtvervoer gericht op horeca- en uitgaanspubliek. Sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 moet alle nachthoreca tussen middernacht en 6.00 uur verplicht dicht.

Omdat de nachtbussen door de coronamaatregelen nagenoeg leeg blijven, besloot gemeente Hoeksche Waard lijn 867, tussen Station Rotterdam Centraal en de Hoeksche Waard, en lijn 860 van Rotterdam Centraal Station naar Oud-Beijerland, voorlopig te schrappen. Zodra de nachthoreca weer opengaat, gaat gemeente Hoeksche Waard in overleg met Connexxion over wat de mogelijkheden zijn om de dienstregeling van beide nachtbussen weer op te starten. Het opstarten van de dienstregeling duurt dan enkele weken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren