Unieke kans voor startende interieurbouwer

0
1863
Als interieur- en meubelmaker in hart en nieren heeft Bas Batenburg (69) uit Strijen in menig kantoor, winkel, woonhuis en scheepsinterieur zijn visitekaartje achtergelaten in de vorm van exclusief en op maat gemaakt meubilair. - Foto PR

STRIJEN – Als interieur- en meubelmaker in hart en nieren heeft Bas Batenburg (69) uit Strijen in menig kantoor, winkel, woonhuis en scheepsinterieur zijn visitekaartje achtergelaten in de vorm van exclusief en op maat gemaakt meubilair. Toch mijmert hij weleens over de toekomst.

De Interieur- en Meubelmakerij van Bas Batenburg in Strijen is gespecialiseerd in het vervaardigen van uniek meubilair variërend van kantoorbalies tot meterslange kerkbanken en (keuken)kastenwanden. De daarvoor benodigde kennis en ervaring komen niet zomaar aanwaaien, na de LTS volgde hij avondschool tot gezel. Het fijne timmerwerk leerde hij verder bij Van Brakel in Zuid-Beijerland, waar hij 20 jaar werkte. Na een uitstapje in de luxe jachtenbouw kwam hij als leidinggevende bij een fabriek voor gebogen gelamineerde houtproducten voor de meubelindustrie. “Ik heb ook daar veel geleerd, maar het werd een beetje teveel en te druk. Ik dacht, ik ga het gewoon zelf doen, het vak interieur- en meubelmakerij op kleine schaal. Eigenlijk had ik altijd al voor mezelf willen werken en die droom is daarmee pas op mijn 45ste uitgekomen.”

Bas: “Er is momenteel volop werk in deze branche. Toch wil ik nu eigenlijk stoppen vanwege mijn leeftijd en de fysieke belasting. Ik zie te vaak dat mensen maar blijven werken en er geen ‘later’ meer is.” Maar wat te doen met zijn volledig en met liefde voor het vak ingerichte werkplaats aan de Edisonweg in Strijen? “Als ik het moet ontmantelen heeft het geen waarde“ vertelt Bas “ik zoek iemand die dezelfde ambities heeft om voor zichzelf te beginnen. Alles is aanwezig voor interieurbouw en meubelmakerij, compleet om morgen te kunnen starten. Het gaat er niet om ‘de zaak’ te verkopen met klanten en al, maar om wat ik heb opgebouwd over te dragen voor de toekomst aan iemand met dezelfde interesse. In de crisistijd zijn bij veel bedrijven goede mensen ontslagen, die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, ze hebben een busje gekocht en zijn als zzp’er voor zichzelf begonnen. Die hebben het nu druk, maar hebben vaak geen eigen werkplaats. Ik denk dat er goede vakmensen rondlopen die niet tot hun recht komen, ze lopen op een bouwplaats met kitspuit en accu tol, maar in mijn vak doe je echt alles.”

 

Bas Batenburg hoopt in contact te komen met geïnteresseerden. “Het is een aantrekkelijke investering voor een starter of een zzp’er. Ik zou graag willen dat hier een enthousiaste opvolger in komt, die mijn werk kan voortzetten, mijn werkplaats zou dan weer compleet tot zijn recht komen. En ik hoop dat het iemand wordt bij wie ik later ook nog eens kan binnenlopen. Die misschien nog eens komt vragen, hoe zou jij dat nou doen.“

www.imbmeubelmakerij.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.