Baron van Tuyll van Serooskerken bezoekt de Historische Vereniging Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
v.l.n.r. Pieter Jan in ’t Veld, baron van Tuyll van Seeroskerken. - Foto Historische Vereniging Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – Al jaren is de ambachtsheer van Oud-Beijerland, baron F.A. van Tuyll van Serooskerken beschermheer van de Historische Vereniging van het Spuidorp. Volgens voorzitter Pieter Jan in ’t Veld heeft de baron altijd veel belangstelling voor de activiteiten van de vereniging. Nu het reizen naar Oud-Beijerland moeilijk is geworden door zijn broze gezondheid heeft de baron zich zaterdag 18 december zich laten vertegenwoordigen door zijn zoon Thijs Frederiksz. baron van Tuyll van Serooskerken en zijn echtgenote.

Het bestuur van de vereniging heeft de baron bijgepraat over het wel en wee van de vereniging. Bij een wandeling door het dorp is een bezoek gebracht aan de dorpskerk. Daar bood voorzitter in ’t Veld namens de vereniging hem een ingelijste foto aan van het glas in lood raam in het Oude Raadhuis, met het familiewapen van de familie Van Tuyll van Serooskerken. Het raam wat zijn grootvader bij de restauratie in 1938 aan de gemeente aanbood.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren