Warm gebaar actie een groot succes: 400 extra tegoedbonnen beschikbaar gesteld

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
Wethouder Paul Boogaard (Economie) haalde vanmiddag de tegoedbonnen op bij Het Land van Wale. De horecagelegenheid in Heinenoord is het vaakst genoemd bij de inzendingen en mocht de meeste tegoedbonnen leveren. - Foto Casper Streefkerk / Casper Digital

In week 50 heeft elk huishouden in de Hoeksche Waard een wenskaart ontvangen met daarbij de mogelijkheid om iemand te nomineren voor een tegoedbon (ter waarde van € 50,-) van een horecaonderneming uit de Hoeksche Waard. In totaal waren hiervoor 100 tegoedbonnen beschikbaar gesteld. De actie is zeer positief ontvangen door inwoners en horecaondernemers. Er zijn ongeveer 1500 aanmeldingen binnengekomen. Uit het grote aantal aanmeldingen en de bijgevoegde motivaties, blijkt dat veel mensen in de Hoeksche Waard een ander – bijvoorbeeld een buurvrouw, zorgmedewerker of docent – een tegoedbon gunnen. De actie zorgt ervoor dat mensen hun waardering naar elkaar uitspreken én zorgt voor extra aandacht (en inkomsten) voor onze lokale horecaondernemers. Daarom is besloten het aantal te vergeven tegoedbonnen te verhogen naar 500. De winnaars worden morgen om 10.00 uur bekendgemaakt via www.gemeentehw.nl/warmgebaar. Zij mogen zelf de persoon die zij genomineerd hebben verrassen met de tegoedbon.

Warme afsluiter van het jaar

Burgemeester Bram van Hemmen overhandigt een welverdiende tegoedbon aan Jan Vermeulen, coördinator van de stichting Roparun Hoeksche Waard. – Foto Casper Streefkerk / Casper Digital

Burgemeester Bram van Hemmen noemt de actie een warme afsluiter van wederom een lastig jaar. “De aanmeldingen bleven binnenkomen en al snel werd duidelijk dat elk verhaal ertoe doet. Elk verhaal raakt je. Van een jongetje die zijn bijlesjuf nomineert, tot een mevrouw die haar wijkverpleegkundige die extra diensten draait eens wat ontspanning gunt. Maar ook verhalen van mensen die iemand nomineren omdat zij zelf niet genoeg geld hebben om uit eten te gaan, of het geld zelf niet hebben om iemand die het verdient een mooi cadeau te geven. Om aan meer verhalen recht te kunnen doen, hebben we ervoor gekozen om het aantal tegoedbonnen verhogen. Straks gaan 500 mensen op pad met een prachtig cadeau, naar 500 mensen die het volgens hen zo ontzettend verdienen. En deze 500 mensen gaan er misschien weer samen met iemand anders gebruik van maken. Zo bereiken we heel veel mensen met deze mooie, positieve actie.”

Steun in de rug voor horecaondernemers

De 500 bonnen worden aangeschaft bij de lokale horecaondernemingen die de inzenders zelf hebben gekozen. De ondernemers zijn inmiddels op de hoogte gesteld en zorgen ervoor dat de bonnen zo snel mogelijk via de gemeente naar de prijswinnaars verzonden worden. Burgemeester Van Hemmen: “Deze actie bood ons ook de kans om onze lokale horeca een extra steuntje in de rug te geven. Dat is ontzettend belangrijk in deze moeilijke tijd. Door veel ondernemers wordt enthousiast en zelfs emotioneel gereageerd. Vrijwel elke horecagelegenheid heeft minimaal een aantal tegoedbonnen kunnen aanbieden. Sommige horecagelegenheden zijn zo vaak genomineerd, dat flink wat uurtjes bonnen moesten inpakken. Doordat inwoners zelf een horecagelegenheid moesten doorgeven, werd er ook nog extra aandacht voor de situatie van de horecaondernemers gevraagd. Er wordt ook aan hen gedacht, juist in deze tijd.” 

Extra bon voor bijzondere inzet

De verzending van de wenskaarten is verzorgd door de HW Runners. De opbrengst van de bezorgkosten gaat daardoor naar de Roparun. Jan Vermeulen uit Blaaksedijk, voorzitter van de stichting Roparun Hoeksche Waard, verzorgt de coördinatie van de verzending van de tienduizenden wenskaarten die de HW Runners jaarlijks bezorgen voor het goede doel. Hij ontving vandaag uit handen van de burgemeester ook een tegoedbon voor een lokale horecagelegenheid, als dank voor zijn vrijwillige inzet voor dit goede doel. Jan Vermeulen benadrukte dat hij al het werk samen met alle andere HW Runners verzet, dus de tegoedbon samen met hen gaat besteden zodra het weer mogelijk is. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.