Slechte eerste helft nekt Ventura Sport in derby tegen ADO

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto PR

STRIJEN – Na eerder tijdens de veldcompetitie op ‘s-Gravendeels grondgebied een nederlaag te hebben geslikt, ging Ventura ook afgelopen zaterdag voor de zaalcompetitie in Sporthal De Schenkel onderuit tegen de blauw-witte buren. Een slechte eerste helft, ruststand 9-3 voor ADO, kon Ventura in het tweede deel van de wedstrijd niet meer wegpoetsen.

Waar ADO een prima start van de derby kende, 3 doelpunten uit de eerste 3 aanvallen, had Ventura de gehele eerste helft de grootste moeite om de gele mand te vinden. Na een time-out van Ventura-coach Marcel Versteeg bij een 5-0 achterstand leek de ploeg even wakker te schrikken en verkleinde het verschil tot 5-2, maar daarna moest Ventura weer toezien hoe ADO de marge uitbouwde tot een ruststand van 9-3.

Na de rust kwam er langzaam maar zeker een teken van scherpte in de Strijense afronding. Tot 11-5 kon ADO de marge op 6 doelpunten houden, maar mede door de goed ingevallen Steven Heesterman en Lotte Buitendijk – in de tweede helft goed voor 4 treffers – kwam Ventura terug tot 12-10. ADO counterde met 2 doelpunten naar 14-10, maar Ventura antwoordde direct met de 14-11. Bij die stand moest Arnold in ‘t Veld het veld verlaten met een blessure en dat haalde ook direct de flow uit de rood-witte ploeg. Ventura kon het verschil niet meer kleiner krijgen dan 3 doelpunten verschil, 15-12 en 16-13 en in de slotminuten wist ADO dat nog uit te breiden tot de 18-13 eindstand.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lotte Buitendijk 5x, Arnold in ’t Veld 3x, Lennert Leunis 1x, Thomas Zoeter 1x, Steven Heesterman 1x, Marlissa Seton 1x, Siebe Buitendijk 1x.

Stand 3e klasse G:

  1. DVS’69 3-6
  2. ADO 3-5
  3. GKV (H) 3-4
  4. NIO 3-4
  5. ACKC 3-3
  6. Conventus 3-2
  7. Ventura Sport 3-0
  8. Gemini 3-0

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport de laatste competitiewedstrijd van 2019, thuis tegen GKV uit Den Haag. Aanvang om 16:15 uur in de Apollohal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren