Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard formaliseren hun samenwerking

0
163
De samenwerkingsovereenkomst is op 16-12-2021 ondertekend door Marieke Montenarie en Nell Schuijff van Bibliotheek Hoeksche Waard en door Vera Hersbach van Welzijn Hoeksche Waard.

Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard zijn organisaties die werken aan zelfredzaamheid van inwoners en activiteiten organiseren die mensen helpen bij hun deelname aan de samenleving. Daarin werkten zij al jaren regelmatig samen en om die samenwerking te verstevigen, is deze op 16-12-2021 geformaliseerd.

Directrice Marieke Montenarie van Bibliotheek Hoeksche Waard: “De Bibliotheek Hoeksche Waard vindt dat ieder mens het recht heeft te leren lezen en schrijven, digitaal vaardig te zijn en vrije toegang moet hebben tot informatie en cultuur. Op deze manier kan iedere burger zo goed mogelijk bijdragen aan een krachtige en democratische samenleving.” “Wij ondersteunen actief de zelfredzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en participatie in de kernen,” onderstreept mededirecteur Nell Schuijff. “En wij zetten ons in voor zinvolle culturele vrijetijdsbesteding voor alle Hoeksche Waarders.”

Hiermee komen De Bibliotheek Hoeksche Waard en Welzijn Hoeksche Waard heel dicht bij elkaar. “Welzijn Hoeksche Waard gaat uit van de kracht en mogelijkheden van mensen. Ons startpunt is altijd wat iemand (nog) wél kan, want iedereen heeft talenten en die boren we aan,” zegt directeur-bestuurder van Welzijn Hoeksche Waard Vera Hersbach. “We stimuleren inwoners om initiatieven te nemen, vrijwilligerswerk te doen, activiteiten te organiseren en actief te zijn. Door meer samen te werken kunnen we elkaar in dit belangrijke, preventieve werk versterken.”

Deze samenwerking zal zich laten zien in het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van activiteiten die passen bij beide organisaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan activiteiten op het gebied van taalvaardigheid, digitale vaardigheden, cultuur en zorgen dat iedereen kan meedoen. Beide organisaties zullen gebruik gaan maken van elkaars faciliteiten en kennis, waardoor op meer plekken voor meer mensen meer te doen zal zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.