Dijkenoverleg Hoeksche Waard: Bewoners lijnrecht tegenover ondernemers over ontsluiting Leenherenpolder door gebrek aan visie en daadkracht gemeente

Brengt hoorzitting dinsdagavond zicht op minder en veiliger verkeer?

0
2365

Al jarenlang strijden bewoners doorheen de Hoeksche Waard voor minder verkeer en veiligere wegen. De werkelijkheid is dat ze geconfronteerd worden met steeds meer auto’s en zwaar transport in onveilige situaties. Dit geldt ook voor het zuidwesten van ons eiland, waar diverse bewonersgroepen strijden tegen plannen van de gemeente om een grote woonwijk te bouwen achter Goudswaard: de Leenheerenpolder. Verder van de snelweg kunnen we bijna niet komen in onze gemeente.

Dus worden diezelfde plannen ingezet om “een betere ontsluiting” te realiseren, oftewel: méér verkeersbewegingen mogelijk te maken. Bedrijven die gevestigd zijn in het nabijgelegen stiltegebied profiteren daar natuurlijk van mee en sorteren voor op de nieuwe situatie met plannen voor uitbreiding. En zo werken we aan een toekomst waarin de Hoeksche Waard niet de duurzame, groene gemeente is die ze zegt te willen zijn, maar onherroepelijk onderdeel wordt van de uitdijende Randstad.

Voor veel bewoners is dit een onverteerbaar toekomstbeeld: zij zien een Hoeksche Waard voor zich dat wordt gewaardeerd om het unieke polderlandschap, waar mensen komen om uit te waaien en te genieten van onze mooie dorpen. Een toekomst waarin bewoners leven in een gezonde en veilige omgeving. Dus blijven ze de gemeenteraad oproepen om te werken naar de visie om een van de groene longen rond de Randstad te zijn.
Dát is de achtergrond waartegen dinsdagavond zich een hoorzitting in het gemeentehuis afspeelt. Hier wordt het bezwaar van de bewoners tegen verdere uitbreiding van bedrijven in stiltegebied besproken. Een bezwaar waartegen de gemeente zich verweert met “het valt allemaal wel mee”. Nee, beste besluitvormers, dit is opnieuw een klinker slaan in het pad dat leidt naar een Hoeksche Waard met meer asfalt, meer verkeer en minder woonplezier.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.