Gemeenteraad roept provincie op niet in hoger beroep te gaan tegen het afschot van de damherten en dringt aan op diervriendelijke alternatieven van beheer

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Damhert in de Hoeksche Waard - Foto Ray de Boon
Op dinsdagavond 25 januari is een breed gedragen motie aangenomen in de gemeenteraad. Met deze motie die door Voorwaards ingediend werd en door 10 partijen werd ondersteund roept de gemeenteraad de provincie op om onder andere niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter om De Damherten van de Hoeksche Waard niet af te schieten. Inwoner Ray de Boon nam contact op met de politieke partijen die daarop een motie indienden.

Het college gaat de provincie nu vragen om af te zien van hoger beroep en een nieuw besluit te nemen om de damhertenpopulatie in de Hoeksche Waard te erkennen als wilde populatie, zodat een leefgebied, maatregelen voor populatiebeheer en een regeling voor schadevergoeding vastgesteld kunnen worden. Ook gaat het college gezien de overwegingen van de raad aan dringen op diervriendelijke alternatieven van populatiebeheer.
 
De motie die is aangenomen kunt u hier bekijken.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren