Waterschap gestart met voorbereiding op storm Corrie en hoog water, Café het Veerhuys hoopt op laag water want de biertanks worden gevuld

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Danny Snaaijer ( Cafe het Veerhuys ) hoopt dat het de werkzaamheden niet voor overlast zullen zorgen bij de opening van het terras en het jaarlijkse NK Sprietlopen. - Foto Archief

Maandagmiddag 31 januari tussen 14.00 en 17.00 uur wordt hoog water verwacht door stormvloed en harde wind. Waterschap Hollandse Delta neemt daarom nu alvast de nodige voorzorgsmaatregelen.

Danny Snaaijer ( Cafe het Veerhuys ) hoopt dat het water niet hoog komt Heineken komt namelijk de biertanks weer vullen omdat de kroeg op donderdag 3 februari de deuren weer opent

Het waterschap beschikt over een ‘Maatregelplan hoogwater’ en treft voorbereidingen voor fase 1. Hollandse Delta sluit een aantal sluizen en bedient gemalen. Het waterschap bereidt zich voor op mogelijke beperkte dijkbewaking rond de Maasvlakte, het gebied met de hoogste waterstand. Buitendijkse fietspaden worden afgesloten.

Waterschap Hollandse Delta in staat van paraatheid

Een aantal maatregelen neemt het waterschap uit voorzorg. Het weer en de waterstanden worden voortdurend gemonitord. Overigens is verder landinwaarts, bijvoorbeeld rond Dordrecht, geen sprake van zeer hoog water.

Voorzichtig op de weg

Als wegbeheerder vraagt waterschap Hollandse Delta  alle weggebruikers rekening te houden met zware windstoten. Wees extra voorzichtig als u de weg op moet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren