Echtpaar Kooren-Goud uit Klaaswaal 60 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Echtpaar Kooren-Goud uit Klaaswaal 60 jaar getrouwd - Foto Gemeente HW

Klaaswaal – Zondag 30 januari vierden Gerrit (78) en Nell (78) Kooren-Goud uit Klaaswaal hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het diamanten echtpaar werd gisteren namens het gemeentebestuur telefonisch gefeliciteerd door dorpswethouder Harry van Waveren. De feestelijke bos bloemen mocht het echtpaar, samen met het gedicht ‘Tezamenheid’ van dichter van de Hoeksche Waard Rick Jan Hitzerd, afgelopen weekend al in ontvangst nemen.

Nell en Gerrit wonen alweer 45 jaar met veel plezier in Klaaswaal. Maar hun wiegen stonden respectievelijk in Rijsoord en Rotterdam. In Rijsoord sloeg ook de vonk over en op 30 januari 1962 stapten ze in het huwelijksbootje. Ze hebben hun hele werkzame leven 1 of meerdere winkels gehad in Rotterdam, zowel groentewinkels als supermarkten. Het is zelfs een keer voorgekomen dat toen nog koningin Beatrix een bezoekje bracht aan hun winkel, een bijzonder moment. Nell heeft daarnaast ook nog in de verpleging gewerkt in Rotterdam. Behalve hun werk en gezin had het paar ook tijd voor hobby’s. Zo is Gerrit echt een buitenmens en ging hij vroeger graag skiën. Nell was dol op fotograferen met haar spiegelreflexcamera. Tientallen fotoboeken en ingelijste uitvergrotingen aan de muur getuigen van haar liefde voor het perfecte plaatje. Tegenwoordig doen ze het rustig aan. Gerrit houdt van tuinieren en doet graag boodschappen. Omdat hij zelf jarenlang winkels heeft gehad, doet hij zogezegd boodschappen met een kennersoog. Sinds enige tijd is het echtpaar beweegbare molentjes aan het sparen en daar beleven ze veel plezier aan.

Waar Nell (‘op school zaten nog een paar klasgenoten met de naam Nel, daarom ben ik mijn naam anders gaan schrijven’) en Gerrit ook van genieten zijn hun 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Niet iedereen woont in de buurt, maar ze vinden het heerlijk als ze langskomen. Door corona kunnen ze hun jubileum nu eigenlijk niet goed vieren. Dat hopen ze op een later moment dit jaar te doen. Wél kwamen de kinderen op bezoek en gingen ze met een doos gebak langs bij de naaste buren in de straat. En zo was het toch nog een beetje feest!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren