Leerlingen van Cbs De Parel overhandigen cheque van 629 euro aan ambassadeur van Stichting Jarige Job.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Afgelopen week overhandigde de leerlingenraad van De Parel de cheque van 629 euro aan oud-dorpsgenoot Arie Kluit, sinds kort ambassadeur van Stichting Jarige Job. De leerlingenraad bedenkt voor ieder half jaar een nieuw goed doel en zo was het afgelopen half jaar gekozen voor Stichting Jarige Job. Iedere groep op school heeft in de klas een ‘goede doelen potje’ en daar kunnen de leerlingen wat in doen. Zo kwam dit mooie bedrag van 629 euro tot stand. Met dit bedrag kunnen weer 18 kinderen hun verjaardag vieren.

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Zij geven geen geld, maar een verjaardagsbox (ter waarde van 35 euro) vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

Arie liet de leerlingen een verjaardagsbox zien en was erg blij met het mooie bedrag. Hij hoopt dat meer scholen en verenigingen dit mooie initiatief zullen volgen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren