Een interessant werkbezoek van SGP Hoeksche Waard en SGP Tweede Kamerlid Chris Stoffer aan één van de parels van het eiland, familiebedrijf Van Iperen B.V

0
770
Een interessant werkbezoek, met een bezoek aan één van de parels van het eiland, familiebedrijf Van Iperen B.V - Foto SGP Hoeksche Waard

Vrijdag 11 februari 2022 was SGP-kamerlid Chris Stoffer met de plaatselijke SGP-fractie op werkbezoek in de Hoeksche Waard, waarbij onder meer de Heinenoordtunnel/Haringvlietbrug, Van Iperen B.V. te Westmaas en School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland werden bezocht.

Gesprek over mobiliteit bij de Heinenoordtunnel

Het werkbezoek startte boven op de Heinenoordtunnel, waar met Chris Stoffer gesproken werd over de uitdagingen rondom mobiliteit in de Hoeksche Waard. Er werd gesproken over de aanstaande renovatie van de tunnel in 2024 en de geplande herstelwerkzaamheden aan de Haringvlietbrug, dit in combinatie met de interne beperkte verkeersstructuur in de Hoeksche Waard. Chris Stoffer heeft de aangereikte plattegrond van de Hoeksche Waard vol geschreven met zijn aantekeningen en mee naar Den Haag genomen. Stoffer: “Mobiliteit staat hoog op de agenda van de SGP, in de komende jaren staan veel infrastructurele herstelprojecten gepland!’

Bedrijfspresentatie bij Van Iperen B.V.

Bij Van Iperen B.V. in Westmaas aangekomen, kregen het kamerlid en de gemeenteraadsleden een bedrijfspresentatie van directeur Dirk-Jan Bakker. Het familiebedrijf bestaat meer dan 100 jaar en zet zich volop in om innovatie in de landbouwsector te bevorderen. Er is onder meer gesproken over versterking en bescherming van gewassen, biodiversiteit, de inrichting van landbouw en nieuwe technieken in de agrarische sector. Het bezoek eindigde met een rondleiding over het terrein.

Windturbines en School met de Bijbel Nieuw-Beijerland

Ook School met de Bijbel in Nieuw-Beijerland werd bezocht. Johan Matze, directeur van de school, sprake vol passie over “zijn” kinderen en de unieke positie die de school in het dorp inneemt. Matze woont tevens binnen een straal van 650 meter van windturbines en ervaart net als anderen, veel overlast. Matze: “Op z’n minst moeten de landelijke afstands- en geluidsnormen worden aangepast. En hoe is mogelijk dat dit met zoveel impact op de leefbaarheid in Nederland gerealiseerd kan worden?” Stoffer gaf aan dit probleem en deze ervaringen ook mee te nemen naar de Tweede Kamer.

Afsluiting met livestream via Instagram

Het werkbezoek werd in de avond afgesloten op het gemeentehuis in Oud-Beijerland, waar Chris Stoffer en lijsttrekker Adriaan van der Wulp in een online vragenhalfuurtje diverse vragen beantwoordden van inwoners van de Hoeksche Waard en omstreken. Stoffer vatte het werkbezoek als volgt samen: “Het was een interessant werkbezoek, ik heb een inkijk gekregen in de uitdagingen, maar ook kennis gemaakt met een bijzonder gebied!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.