NSVV meldt zich in de top na een ruime winst op Yerseke

5 Min Read
Jeroen Voshart en doelpuntenmaker Sjoerd Hofstede in duel - Foto Cindy Vos

Numansdorp – Na ruim twee maanden zonder competitievoetbal was het weer ouderwets druk op het sportcomplex in Numansdorp. Er was vertrouwen getankt in de laatste competitiewedstrijd tegen koploper MZC’11. Daarnaast had NSVV nog wat recht te zetten na de 5-0 nederlaag tegen Yerseke van vorig seizoen. De NSVV-verdediging is dit seizoen dik in orde met de op één na minst aantal tegendoelpunten. Ook de sterke voorhoede van Yerseke kon vandaag geen doelpuntje maken. NSVV loopt alleen uit de pas met het aantal doelpunten voor, aangezien er zes teams meer keer gescoord hebben. Zo niet vandaag, onder aanvoering van spits Gijs van de Zande werd er maar liefst viermaal gescoord door NSVV.

De eerste helft begon rommelig. Na twintig minuten mocht Jasper Huisman recht voor het doel een vrije trap nemen na een overtreding op hemzelf. Met het windje in de rug liet Jasper de bal met veel snelheid om de muur in het hoekje zeilen. De keeper stond aan de grond genageld en kon de bal uit het netje vissen. Een kwartier later gaf Jasper een voorzet op zijn maat in de spits Gijs van de Zande. De keeper kwam tussenbeide, maar had de bal niet klemvast. Gijs was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Vijf minuten voor rust speelde Jeroen Voshart spits Gijs van de Zande vrij voor het doel, maar Gijs schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Yerseke had in de eerste helft af en toe een demarrage langs een paar NSVV-spelers waar de klasse vanaf spatte, maar gezamenlijk loste de verdediging van NSVV dit op. Uiteindelijke resultaat voor Yerseke was nul schoten richting het doel.

De kantine stroomde vol in de rust en de supporters hadden zin in de tweede helft. Al snel was er in de tweede helft een mooie aanval waarbij Gijs van de Zande buitenspeler Robin ’t Jong voor het doel bediende. Van dichtbij redde de keeper van Yerseke de inzet met een geweldige reflex. Daarna bediende Gijs van de Zande de andere buitenspeler Jasper Huisman. Jasper ging alleen op de keeper af. Hij haalde verwoestend uit, maar het vizier stond te hoog afgesteld. Uiteindelijk was het derde doelpunt een mooie combinatie tussen Jasper Huisman en Gijs van de Zande, waarbij Gijs de voorzet gaf en Sjoerd Hofstede het vakwerk mooi afrondde. Tien minuten voor tijd gaf Yerseke het enige teken van leven. Het was een afstandsschot van Guus de Leeuw die de bovenkant van de lat kuste. NSVV scoorde nog wel een vierde doelpunt. Robin ’t Jong glipte weer eens langs zijn tegenstander en bij de eerste paal tikte Gijs van de Zande binnen.

Na de wedstrijd bleek koploper VVGZ zijn wedstrijd tegen Arnemuiden verrassend verloren te hebben. NSVV speelt volgende week uit tegen VVGZ en had het plan opgevat om het gaatje van drie punten naar koploper VVGZ in een onderlinge strijd proberen te dichten. Nu krijgt NSVV de koppositie in de schoot geworpen. VVGZ lijkt niet helemaal bij de les en NSVV blaakt van het zelfvertrouwen. De afstand naar de uitwedstrijd in Zwijndrecht is slechts 30 km. Kom allemaal NSVV aanmoedigen om het gaatje op de ranglijst te gaan slaan.