Video: Auto mist pont en rijdt water in: ‘Het asfalt was zwart en het water was hoog, we zagen niks’

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read
De camera beelden vanaf de pont.
Ineens slaat het noodlot zaterdagavond toe: een auto met twee inzittenden raakt te water bij Nieuw-Beijerland. Dankzij oplettende medewerkers die een veerpont bedienen en geen moment aarzelen worden ze uit het ijskoude water gered. Maar de vraag waar iedereen mee zit: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Lees ook: Auto te water bij pont in Nieuw-Beijerland

Dit is een bericht via onze mediapartner Rijnmond
Het had slecht af kunnen lopen met een 35-jarige vrouw en een 58-jarige man uit Nieuw-Beijerland. Ze waren op weg naar Spijkenisse, om naar het theater te gaan. Daarvoor moesten ze een stukje met de veerpont, van Nieuw-Beijerland naar Hekelingen. “Het weer was slecht en het zicht ook”, vertelt de vrouw. In de verte zagen ze de boot opdoemen, maar omdat het weer zo slecht was, konden ze niet zien hoe ver de rijbaan nog doorliep.
Dat had grote gevolgen. De weg hield op en daar was ineens de rivier, waardoor hun auto pardoes in het water terecht kwam. Met behulp van de pontmedewerkers werden de man en vrouw uit het water gehaald en in veiligheid gebracht. Beiden waren uiteindelijk ongedeerd en mochten na een check van de hulpdiensten weer naar huis. Ze zeggen vooral “in shock te zijn”.

Videobeelden vanaf de pont wanneer de auto het water in rijdt

Lennart Hoorweg, baas van de veerdienst die tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen vaart, is stomverbaasd. “Ze hebben toen ze kwamen aanrijden niet geremd”, zegt hij. Volgens Hoorweg is de aankomstweg goed verlicht, al “was het wel slecht weer”. Toch kan hij zijn bevreemding moeilijk onderdrukken. “Ze hebben de pont echt met tachtig meter gemist. Volgens de politie hadden ze ook niet gedronken.” Dat bevestigt ook de politiewoordvoerder desgevraagd aan Rijnmond. Hoorweg vervolgt: “Zoiets is voor zover wij weten pas twee keer eerder gebeurd. Eén keer was het zelfmoord, die andere keer waren het twee dronken studenten.”

Beelden vanaf de pont van de reddingsactie

Woest om speculaties

Op sociale media regent het daarom onbegrip voor het ongeluk. Er wordt volop gespeculeerd: wat is er gebeurd? Waren ze dronken? Was het een zelfmoordpoging? De 35-jarige vrouw en 58-jarige man worden in ieder geval woedend van deze reacties: het was simpelweg een ongeluk, stellen zij, al zijn ze zelf ook nog ietwat beduusd. “We wilden op de pont en dachten dat deze aan onze kant stond”, vertelt de vrouw. De man, een oom van haar echtgenoot, sluit zich hierbij aan. “Het asfalt was zwart en het water was hoog, we zagen gewoon niks”, verklaart hij.
De man en vrouw zijn enorm geschrokken vertellen ze, maar voor de rest zijn ze “naar omstandigheden in orde.” Wel heeft de vrouw pijn aan de linkerkant van haar lichaam, aangezien ze in het water uit de auto moest ontsnappen. Dat deed ze “met alle oerkracht” die in haar zat, net als de man. Gelukkig kreeg het duo hulp van de pontmedewerkers, dankzij hen leven ze nog, stellen ze.

Bloemetje voor de redders

“Echt, hulde voor de redders. Ik zag mijn leven in een flits voorbij gaan toen ik daar zat”, zegt de vrouw. Een bloemetje is inmiddels naar de medewerkers van de pont gestuurd. “Ik ben ze echt tienduizend, een miljoen keer dankbaar”, vertelt de man. Beiden gaan om hun angst te overwinnen vandaag terug naar de plek des onheils. “Daar zie ik wel tegenop”, zegt de vrouw. Maar ze moet haar angst onder ogen zien, vindt ze, anders kan ze niet door.
De burgemeester van de Hoeksche Waard, Bram van Hemmen, laat in een reactie weten trots op het handelen van de pontmedewerkers te zijn. “Zonder het adequate handelen van de schipper en zijn medewerkers had deze gebeurtenis een heel andere afloop gehad. Ik heb heel veel waardering voor hun heldhaftige optreden! Ook de hulpverleners waren enorm onder de indruk van deze reddingsactie. Deze mensen verdienen alle complimenten en lof voor deze heldendaad!”

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren