11 maart: Welkom op De Willem-dag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland houdt op vrijdag 11 maart van 15.00 tot 19.30 uur een Welkom op De Willem-dag op beide schoollocaties. Dit open huis is speciaal voor leerlingen uit groep 7 en 8 én hun ouders.

Met deze activiteit stelt De Willem ouders ook in de gelegenheid om een van beide, of beide, schoollocaties te bezoeken. Tot voor kort was dat niet mogelijk vanwege de toen geldende coronamaatregelen. ‘’Na de laatste versoepeling kan dat weer wel, vandaar dat we als school direct met de organisatie van de Welkom op De Willem-dag aan de slag zijn gegaan. Dat hebben we de ouders ook beloofd,’’ zegt André van Herk, directeur stafbureau op CSG Willem van Oranje.

Tijdens het open huis is er gelegenheid om de schoollocaties Poortwijk (mavo) en Zoomwijck (havo/vwo) te bezoeken, kennis te maken met de docenten, met de leerlingen en de vakken die op het middelbaar onderwijs worden gegeven. Op Zoomwijck wordt ook voorlichting gegeven over het tweetalig onderwijs, over klassieke cultuur en het gymnasium en het Bèta-onderwijs.

Op zowel Poortwijk als Zoomwijck is er volop activiteit in de sportzalen, de kunstlokalen en de overige ruimtes. Ook is er aandacht voor dyslexie en remedial teaching. In de aula is een Meet & Greet voor het stellen van vragen en wordt koffie en thee geschonken.

In de eerste twee weken van februari heeft De Willem al ruim 400 leerlingen uit het basisonderwijs ontvangen voor een rondleiding op een van beide locaties. Voor een groot aantal van hen was dat een eerste kennismaking met het middelbaar onderwijs. Op de Welkom op De Willem-dag kunnen zij hun ouders laten zien wat De Willem te bieden heeft. ,,’Ga vooral veel kijken’ is ons vaste advies aan de leerlingen uit groep 7 en 8. Dat helpt je om de keuze te maken voor een school waar jij je als leerling goed bij voelt. Dat is belangrijk,’’ aldus Van Herk.

Voor meer informatie: www.dewillem.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren