Voetbal Rotterdam Cup: Zinkweg langs ‘s-Gravendeel

Oud-Beijerland – Wedstrijden, die doordeweeks in de avonden worden gespeeld worden doorgaans niet druk bezocht. Toch genoten er dinsdagavond nog redelijk wat mensen van de wedstrijd Zinkwegse Boys-’s Gravendeel. Inderdaad, genieten, vooral, gezien het resultaat, 2-1 voor de thuisploeg, voor de Zinkweg-aanhang. Maar ook voor de neutrale toeschouwers viel er genoeg te genieten.

De Zinkweggers hadden geleerd van de wedstrijd van zaterdag jl. toen er in het begin te laks werd gespeeld, hetgeen resulteerde in een onnodig doelpunt. Tegen de ‘Seuters’ maakten ze deze fout niet en gingen voortvarend uit de startblokken hetgeen in de 10e minuut al resulteerde in de 1-0: Een prachtige steekpass van ‘good-old’ spelmaker Otman Fertoute werd keurig afgerond door Justin de Lange. Een terechte beloning voor het tot dan toe soms oogstrelende voetbal van ZWB: er was steeds een vrije man, en het tempo lag erg hoog en bij balverlies werd er direct fel gestoord, waardoor de bezoekers nooit in hun spel konden komen. Het ‘stond’ gewoon als een huis! Daarbij bleek keeper Arne de Jong goed in vorm met enige uitstekende reddingen.

Dat de voorsprong verhoogd werd was dan ook niet vreemd. Wederom verzorgde Otman Fertoute de assist, ditmaal werd er afgerond door Lars Stolk. 2-0. Dit was in de 36e minuut. Daarna was het alsof ‘s Gravendeel toch een beetje wakker werd en de ploeg uit ‘s Gravendeel werd beter. Vlak voor rust was er echter een slordigheidje van de Zinkweg voor nodig om de aanval van ‘s Gravendeel in staat te stellen de 2-1 te scoren. Dat was vlak voor de rust, in de 44e minuut.

In de tweede helft gingen de bezoekers wat sneller trachten de opbouw van ZWB te storen. Dat had wel succes, want het spel bond in aan tempo en er slopen wat foutjes in het spel van de thuisploeg. Nadat trainer Peter van Dam een verse aanvaller, Jaap Hempel, inbracht, werden de Boys weer wat gevaarlijker door de iets andere speelwijze: Waar met Simon van Rheeden altijd een ‘kaatspunt’ in de spits (Simon heeft ze het liefst in de zestien, en is daar ook uiterst lastig te verdedigen!) aanwezig is, werd er nu meer gezocht naar de diepte met  de verse Jaap Hempel. Deze tactisch slimme aanpassing leverde de thuisploeg nog een paar goede kansen op en de 3-1 lag meer in de lijn van de verwachtingen dan een gelijkmaker.

Het bleef echter 2-1 in deze goede wedstrijd, waarbij het klasseverschil: Zinkwegese boys 4e klasse en ‘s Gravendeel 3e klasse, nergens uit bleek. Integendeel.

Scheidsrechter Adrie Letterman leidde de sportieve wedstrijd als vanouds vrijwel onzichtbaar en dat bedoel ik als groot compliment!

‘Man of the match’: Mike Fiere, die als drijvende kracht op het middenveld en als aanvoerder steeds het goede voorbeeld gaf: Sturend en sterk in de opbouw, maar ook fel en heel sterk in verdedigend opzicht.