Ruim 100 ouders en leerlingen op de schaats

0
383
Ruim 100 ouders en leerlingen op de schaats - Foto IKC de Wereld op Noord

Hollandser kan het haast niet; of je nu glibbert, glijdt of al ‘pootje over’ kunt ; schaatsen is plezier voor groot en klein! Na de aankondiging van de laatste versoepelingen wilden wij de komst van natuurijs niet meer afwachten. IKC de Wereld, een sportief integraal kindcentrum van de Hoeksche School in Oud-Beijerland, organiseerde daarom afgelopen zaterdag een schaatsuitje voor leerlingen en hun ouders. Het werd een groot succes: ruim 100 leerlingen en ouders verzamelden zich die middag op de schaatsbaan bij sportboulevard Dordrecht.

De kinderen, uit groep 1 tot en met 8, konden zelf vrij gaan schaatsen op de funbaan of op de bovenbaan. Meester Tim Duijfhuizen van Regiekr8, gaf twee workshops, zowel voor de allerkleinsten als voor de oudere leerlingen. De school trakteerde op koek en zopie.  

John Staps, directeur: ”Wat een top middag! De grote opkomst bewijst dat iedereen weer erg toe was aan een uitje met school. Ouders zoeken elkaar op voor een drankje en een praatje en kinderen van twee locaties spelen en sporten samen. Wat mij betreft komt deze activiteit jaarlijks terug.”

Ook meester Tim van Regiekr8 was enthousiast. “Schaatsen hoort bij onze cultuur en moet om die reden een prominent plekje op onze sportkalender hebben. Het was een zeer geslaagde middag.”

Deze clinic is een onderdeel van de sportkalender  van IKC de Wereld. Iedere twee weken wordt een sportclinic georganiseerd, soms in samenwerking met lokale clubs en verenigingen. Benieuwd wat voor sportieve activiteiten wij aanbieden? Kijk dan op onze website https://ikcdewereld.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.