Slotfase weer funest voor Piershil

CAPELLE AAN DE IJSSEL – En weer was de slotfase funest voor Piershil, tegen SVS werd na 1-1 halverwege de vierde nederlaag op rij geleden: 4-2.

De gastheren uit Capelle ad IJssel deelden na 19 minuten de eerste tik uit, Jamie Velthaak scoorde 1-0. Vijf minuten laten was het alweer gelijk, topscorer Jan Jaspers liet zijn achttiende goal van dit seizoen aanteken: 1-1. In de tweede helft bleef Piershil zeer acceptabel tegenstand bieden, een strafschop voor SVS werd door doelman Koning gestopt. Vrijwel meteen kreeg de thuisclub weer een strafschop toebedeeld, vanaf de stip trapte Silvio van Gelderen raak. Het kostte Piershil weer precies vijf minuten om die achterstand ongedaan te maken, Romano Pepermans scoorde in minuut 66 de gelijkmaker: 2-2. Na de treffer van Jamie Velthaak, hij scoorde na 82 minuten 3-2, kwam Piershil met tien man te staan. Nadat Geert Bakker (twee keer geel) het veld had geruimd werd het in de laatste minuut ook nog 4-2 door Vinnie Seip. Piershil kan de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen. ,,Het worden nog zware wedstrijden. De basis is momenteel te smal, het wordt lastig iedereen te motiveren om in de nacompetitie te gaan spelen”, zo verklaarde trainer Richard Verhoeven na afloop.