Realisatie woningen locatie TuinWereld Oud-Beijerland stap dichterbij

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Een aantal maanden geleden maakte Leonard Batenburg bekend te willen stoppen met tuincentrum TuinWereld aan de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Zijn wens: op deze locatie woningen ontwikkelen. Vanmorgen heeft het college van burgemeester en wethouders – in de persoon van wethouder Piet van Leenen -, door het ondertekenen van een anterieure overeenkomst, aangegeven bereid te zijn om de noodzakelijke procedures te doorlopen. In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over de planologische procedure en de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Woningen

Op het perceel staat momenteel nog tuincentrum TuinWereld. De heer Leonard Batenburg heeft aangegeven te willen stoppen met deze bedrijfsactiviteit en de locatie te willen herontwikkelen met de bouw van 53 woningen. 30% van deze te ontwikkelen woningen moeten beneden- en bovenwoningen worden in het sociale segment.

Gasloos

In de anterieure overeenkomst is de voorwaarde opgenomen om de wijk gasloos te bouwen. De wijk draagt daardoor bij aan de ambitie van het college om Oud-Beijerland te verduurzamen. Netbeheerder Stedin heeft aangegeven hier haar medewerking aan te willen verlenen.

Bestemmingsplan

Om de ontwikkeling mogelijk te maken moet een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt. In het  huidige bestemmingsplan is het bouwen van woningen op dit perceel namelijk niet mogelijk. Naar verwachting ligt het voorontwerpbestemmingsplan en een concept van het beeldkwaliteitsplan in het eerste kwartaal van 2017 ter inzage. Deze terinzagelegging kondigt gemeente Oud-Beijerland aan in Het Kompas. De planning is dat er aan het einde van 2017 gestart kan gaan worden met de bouwwerkzaamheden. De geplande oplevering is rond augustus 2018.

Meer informatie

Meer informatie over de te ontwikkelen woningen en de bijbehorende planning vindt u op www.BOwonen.nl. U kunt hier ook aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren